Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015,
ώρα 20:00
η όπερα “Προμηθέας Δεσμώτης” του Παναγιώτη Καρούσου θα παρουσιαστεί
στο Θέατρο Σαρακινάδου (Πολιτιστικό Κέντρο) – Σαρακινάδο, Ζάκυνθος.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2015 υπό την αιγίδα του ομίλου για την Unesco Ζακύνθου Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
Στις 20:00 θα γίνει η απονομή βραβείων του Διεθνούς Διαγωνισμού Καλών Τεχνών και Εικαστικών Ζακύνθου που διοργανώνει ο Όμιλος.
Το έργο «Προμηθέας Δεσμώτης» είναι βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου σε μετάφραση Γρυπάρη.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος
Ιώ / Βία / Αθηνά: Νάνσυ Παπακωνσταντίνου
Ωκεανός / Ερμής: Αναστάσιος Στέλλας
Ωκεανίδα / Ήρα: Μαρία Λυμπεράκου, Ράνια Ζέττα
βιόλα: Βιβή Κλεισούρα
πιάνο / σκηνοθετική επιμέλεια: Βασίλης Ασημακόπουλος
Παραγωγή και κοστούμια: Ελληνοαμερικανικό Κέντρο των Τεχνών
Φιλοτέχνηση αρχαιοπρεπών εικαστικών: Εμμανουήλ και Γεώργιος Ρούσσης
Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά και παιζόταν κατά διαστήματα στα Γαλλικά μέχρι το 2000. Το 2008 ανέβηκε στην Νέα Υόρκη υπό την διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman και στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα ο Προμηθέας ανέβηκε στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στα Δημοτικά θέατρα Χολαργού, Κορινθίων, Χαλκίδας, Σαλαμίνας, Καλλιθέας, Αργοστολίου, στην Παλαιά Βουλή, στο Θέατρο Βεάκειο, στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στην Αρχαία Αγορά, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά.
Οι επιτυχημένες παρουσιάσεις του έργου στα φεστιβάλ, Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας, Μαρκόπουλου, Κεφαλονιάς και σε αρχαιολογικού χώρους έχουν αναδείξει το έργο ως την πρώτη ελληνική λαϊκή όπερα.
Υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2014 στην Νέα Υόρκη στο Queens Auditorium και στον ΟΗΕ εκπροσωπώντας την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη.
Υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη παρουσιάστηκε στην αίθουσα συναυλιών Παρνασσός και στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Είσοδος ελεύθερη