Το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014,
ώρα 20:00
θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής
στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακυνθίων – Πλατεία Σολωμού, Ζάκυνθος.
Τιμώμενο πρόσωπο: ο συνθέτης Διονύσιος Βισβάρδης
Την εκδήλωση διοργανώνουν το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.
Πρόγραμμα Εκδήλωσης
Α΄ ΜΕΡΟΣ
• Χαιρετισμός του Προέδρου του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων κ. Ιωάννη Στεφ. Παπαδάτου.
Η Oρχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Ζακύνθου σε έργα:
• Gionanni Battista Sammartini: Sinfonia in sol maggiore
• Κώστα Σαμψαρέλου: Μία πικρή ανάμνηση
• Δημήτρη Λάγιου: 1. Σπουδές σε ελληνικά θέματα (Θέμα- Παραλλαγή 1) – 2. Βαρκαρόλα του Ιονίου
Β΄ ΜΕΡΟΣ
• Το μουσικό αρχείο του Διονυσίου Βισβάρδη στο Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων. Χαιρετισμός της κόρης του συνθέτη κ. Ράνιας Βισβάρδη.
• Ο ιστορικός συγγραφέας και παλαίμαχος συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης Δημήτρης Μποντικούλης θα μεταφέρει χαιρετισμό του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης της Ελλάδος και θα παραδώσει στο Μουσείο Επιφανών Ζακυνθίων την προσωπογραφία του τιμώμενου μουσουργού – έργο της γνωστής ζωγράφου Αμαλίας (Παρασκευοπούλου).
• H Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων υπό τη Διεύθυνση του αρχιμουσικού Διονύση Μαλλιά στο έργο ΖΑΝΤΕ, από την ομώνυμη ουβερτούρα του Διονυσίου Βισβάρη.
Γ΄ ΜΕΡΟΣ
• Το μουσικό αρχείο του Παύλου Καρρέρ στο Μουσείο Σολωμού & Επιφανών Ζακυνθίων.
• H Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων στο έργο FURIA του Παύλου Καρρέρ.