Ιουλίου, 2016

σαβ09ιουλ21:30«Η Ζωή του Γαλιλαίου»Θεατρική ΠαράστασηΥπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, οδός Φιλικών, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Θέατρο

Θεατρική Παράσταση «Η Ζωή του Γαλιλαίου»

Λεπτομέρειες

Ζάκυνθος - «Η Ζωή του Γαλιλαίου» στο Υπαίθριο Θέατρο 09/07/16Η Θεατρική Παράσταση «Η Ζωή του Γαλιλαίου» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, στο Υπαίθριο Θέατρο Ζακύνθου το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, σε συνδιοργάνωση της Πολιτιστικής Αθλητικής Λέσχης «ΓΕΡΑΝΟΣ» και του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου.
Το αριστούργημα του Μπρεχτ παρουσιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Πάτρας.

Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο αναμορφωτής του σύγχρονου θεάτρου καταγράφει με ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ποιητικό τρόπο την σύγκρουση του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση.
Σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο τον σπουδαίο επιστήμονα που κινείται ανάμεσα στη γνώση και την έρευνα αλλά και τον αντιδογματικό, σχεδόν επαναστατικό τρόπο συμπεριφοράς του.

Ο μεγάλος Ιταλός αστρονόμος, μαθηματικός και φυσικός, επιβεβαιώνει την θεωρία του Κοπέρνικου, αποδεικνύοντας ότι η Γη στρέφεται γύρω από τον Ήλιο και δεν αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος. Ο θεμελιωτής της σύγχρονης επιστήμης, αποκηρύσσει την θεωρία του, συγκρούεται με την Ιερά Εξέταση και συνεχίζει την πνευματική του δραστηριότητα μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Καζάκος σημειώνει για το έργο: “Η Ζωή του Γαλιλαίου του Μπέρτολτ Μπρέχτ είναι ένα σημαντικό βοήθημα για κάθε ανήσυχο πνεύμα και κυρίως για τους νέους ανθρώπους που πρέπει να αντιμετωπίζουν την τέχνη και την επιστήμη με τον ίδιο σεβασμό.
Η ίδια η ζωή του πολύπαθου επιστήμονα, το πάθος του για την Έρευνα και για την αποκάλυψη της Αλήθειας, η πεποίθησή του ότι η Επιστήμη πρέπει να κατακτά τη γνώση, αυστηρά και μόνο για το καλό της ανθρωπότητας, οι ανθρώπινες αδυναμίες του και η τρομερή αυτοκριτική του, μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος οδηγός, μια πυξίδα, στον φουρτουνιασμένο ωκεανό που ταξιδεύει ο σημερινός άνθρωπος…

Η ζωή του Γαλιλαίου, ανεβαίνει σε μετάφραση Οδυσσέα Νικάκη, σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου, σκηνικά-κοστούμια Θάλειας Ιστικοπούλου, μουσική Διονύση Τσακνή, χορογραφία Μάρως Γαλάνη και φωτισμούς Νίκου Σωτηρόπουλου. Βοηθός σκηνοθέτη, η Έλενα Αλεξανδράκη.

Στο ρόλο του Γαλιλαίου ο Κώστας Καζάκος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Ηλίας Γιαννάκης, Φάνης Δίπλας, Αντρέας Θανασούλας, Δημήτρης Καλαντζής, Σπύρος Κουβαρδάς, Γιώργος Μάρκου, Πέτρα Μαυρίδη, Γεράσιμος Ντάβαρης, Θανάσης Σαράντος, Δωροθέα Στεργιώτη.

Συμμετέχουν οι μικροί: Λεωνίδας Καραπατάκης, Μάνος Μπαλασκάκης, Σπύρος Παπαδημητρόπουλος, Αλέξανδρος Παπούλιας  και οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής Δημήτρης Βαμβακάς, Σπύρος Βλάχος, Γιάννης Χαρκοφτάκης, Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, Τάσος Χρυσόπουλος, Χάρης Φραγκούλης.

Ερμηνεύει η Μαρία Ρούτση

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Γεωργιάδης – μαντολίνο, Τάσος Σχίζας – ακορντεόν, Νίκος Σκεπαρνιάς- κιθάρα, Μιχάλης Δάρμας- κοντραμπάσο.

 

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 10 ευρώ, φοιτητικό
Ταμείο θεάτρου: 12 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορέιτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 6983343201 (Παναγιώτης Κοντοσταυλάκης).

Ώρα

Σάββατο 21:30

Τοποθεσία

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο

οδός Φιλικών, Ζάκυνθος Πόλη