Δεκέμβριος, 2017

παρ29δεκΖάκυνθος Χριστούγεννα 2017Κατηγορία:Εκδηλώσεις

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Λεπτομέρειες

Εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Ζάκυνθο στο πλαίσιο των γιορτών για τα Χριστούγεννα. (καθημερινή ενημέρωση)

 

Τρ 5 Δεκ 19:00: Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Ρόιδο – Αμπελόκηποι. Τραγούδια με την “Ροδάμπελο”, φρεσκοψημμένοι κουραμπιέδες, μελομακάρονα & ζεστό κρασί.

Παρ 8 Δεκ 17:30: Ο Δήμος Ζακύνθου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου της Ζακύνθου διοργανώνουν το παραδοσιακό άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Αγίου Μάρκου, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Δήμου Ζακύνθου, της Χορωδίας Φανερωμένης, τους Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος, την Λέσχη Αρχιμαγείρων παράρτημα Ζακύνθου και πολλές εκπλήξεις.

Κυρ 10 Δεκ 18:00: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατασταρίου “Μορφές” σε συνεργασία με την Φιλαρμονική του Δ.Δ. Αλυκών μας προσκαλεί στην κεντρική πλατεία Κατασταρίου για το άναμμα “Το Καραβάκι των Χριστουγέννων”. Θα ακουστούν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την χορωδία Κατασταρίου και θα γευτούμε κεράσματα από Συλλόγους.

Κυρ 10 Δεκ 18:30: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλιπάδου “Ο Άγιος Πέτρος” μας προσκαλεί στην εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην πλατεία του χωριού. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και το χορευτικό συγκρότημα “Υακίνθη”.

Πεμ 14 Δεκ 18:00 – 20:30: Φωταγώγηση των δύο δέντρων μπροστά από την πρώην Νομαρχία, με υπέροχες Χριστουγεννιάτικες μουσικές από την Φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου και μετά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την χορωδία από αλλοδαπούς που μένουν μόνιμα στο νησί μας, Άγιοι Βασίληδες, πολλά γλυκά κεράσματα και μια ευχή, να γίνουμε όλοι μια αγκαλιά αυτές τις γιορτές. Μια πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Ζακύνθου.

Παρ 15 Δεκ 18:00: Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών του  Α’ Γυμνασίου Ζακύνθου, επί της οδού 21ης Μαΐου.

Παρ 15 Δεκ 19:30: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ο Κεφαλόβρυσος” θα πραγματοποιήσει την εορταστική εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην κεντρική πλατεία του χωριού (Καραμπάνη). Στην εορταστική αυτή εκδήλωση θα συμμετέχει η παιδική χορωδία του χωριού. Θα προσφερθούν χειροποίητα γλυκίσματα από τα μέλη του Συλλόγου και ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα στα παιδάκια. (Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Συλλόγου).

Σαβ 16 Δεκ 19:30: Μουσική εκδήλωση με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο “Μανώλιες” και την υποστήρξη του Δήμου Ζακύνθου, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου. Κοπή της Χριστουγεννιάτικης κουλούρας, μουσικο-χορευτική παράσταση του χορευτικού Ατζάρντο. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η χορωδία “Το Φιόρο του Λεβάντε”.

Πεμ 21 Δεκ 19:00: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμακίου “Μούσες” σε συνεργασία με τον Δήμο Ζακύνθου, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα “Νιώσε την μαγεία των Χριστουγέννων”. Συμμετέχουν η σχολή χορού Όλγας Μπέρτα-Σέλληνα, ο Αθλητικός Σύλλογος “Ήλιδα”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας “Το κούκεσι”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατασταρίου “Μορφές”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγερικού “Μαρτελάος”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Μορφές” και το γυμναστήριο “Yava”. Μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις με μουσική χορό και εδέσματα. Επί της Αλεξάνδρου Ρώμα.

Σαβ 23 Δεκ 12:00 μ.μ.: Το Ωδείο “Εύηχον” και η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου μας καλούν στον χώρο μπροστά από την Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία). Θα υπάρχουν και κεράσματα από τα τοπικά ζαχαροπλαστεία – αρτοποιεία.

Κυρ 24 Δεκ 12:00 μ.μ.: Παρέες μικρών και μεγάλων λένε τα κάλαντα και η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου μας καλεί να κάνουμε μια στάση στην Αντιπεριφέρεια. Εκεί θα είναι και η παρέα του Θοδωρή Λειβαδά. Κόβουμε τις παραδοσιακές κουλούρες και γευόμαστε υπέροχα κεράσματα. Θα πραγματοποιηθεί και κλήρωση δώρων από επώνυμη εταιρία καλλυντικών για κυρίες.

Τετ 27 Δεκ 18:00: Η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου σε συνεργασία με τον Δήμο Ζακύνθου διοργανώνουν μουσική εκδήλωση με την χορωδία “Ροδάμπελος” και την Αντριάνα Λυκούρεση στον χώρο μπροστά από την Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία).

Τετ 27 Δεκ 19:30: Ο Δήμος Ζακύνθου, η Δημοτική Κοινότητα Ζακυνθίων και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας παράρτημα Ζακύνθου, διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο “Πρωτοχρονιάτικη πανδαισία” με μουσική και εδέσματα.

Πεμ 28 Δεκ 19:00: Η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου σε συνεργασία με τον Δήμο Ζακύνθου διοργανώνουν μουσική εκδήλωση με τη μικτή χορωδία “Το φιόρο του Λεβάντε” στον χώρο μπροστά από την Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία).

Παρ 29 Δεκ 19:00: Η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου σε συνεργασία με τον Δήμο Ζακύνθου διοργανώνουν μουσική εκδήλωση με την Φιλαρμονική Κατασταρίου και η χορωδία Κατασταρίου στον χώρο μπροστά από την Αντιπεριφέρεια (πρώην Νομαρχία).

Σαβ 30 Δεκ 20:00: Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Δ.Ε. Ζακυνθίων και κοπή παραδοσιακής Κουλούρας, στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου.

Κυρ 31 Δεκ 12:00 μ.μ.: Λίγες ώρες πριν τη δύση του 2017, το αποχαιρετάμε με τραγούδια παραδοσιακά και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, σε μια πρωτοβουλία και διοργάνωση της Εθελοντικής Ομάδας Ζακύνθου. Η Ορχήστρα Νέων Ζακύνθου παρέα με πολλές πολλές παρέες κάνουν στάση στην Αντιπεριφέρεια να μας τα πούνε!

Δευ 01 Ιαν 12:00: “O Αγιος Βασίλης προσγειώνεται στην πλατεία Σολωμού”, συνδιοργάνωση Δήμου Ζακύνθου και Εθελοντικής Ομάδας Ζακύνθου στην πλατεία Σολωμού. Κάτι διαφορετικό για να ξεκινήσουμε τη χρονιά μας! Δώρα για μικρούς και μεγάλους! Μπαλόνια, λουλούδια, χρώματα, μουσικές και πολλά άλλα.

 

Ώρα

Παρασκευή 19:00