Φεβρουάριος, 2017

πεμ23φεβ(φεβ 23)18:30Ζακυνθινό καρναβάλι 2017Πρόγραμμα ΕκδηλώσεωνΚατηγορία:Εκδηλώσεις

Ζακυνθινό καρναβάλι 2017

Λεπτομέρειες

Ζακυνθινό καρναβάλι 2017 – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ώρα 15:00 στην πλατεία του χωριού Μπελούσι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγακίου «η Δερματούσα» θα παρουσιάσει την ομιλία της Μιμίκας Σταμίρη «Το Φάντασμα»

ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, Καρναβαλούπολη 2017, Μάθημα face painting. Διοργάνωση Δήμος Ζακύνθου & Καρναβαλική Επιτροπή Δήμου Ζακύνθου.

 

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ)

Όλο το νησί ψήνει από το πρωί! Μπαγόρδες στις γειτονιές της πόλης

ώρα 18:00 Η φιλαρμονική της Δ.Ε. Ζακυνθίων παιανίζει στους δρόμους της πόλης και μας προετοιμάζει για την πομπή της Τσικνοπέμπτης.

ώρα 19:00 στην πλατεία Αγίου Παύλου, είσοδος του Κόντε Καρνάβαλου στην πόλη της Ζακύνθου. Οι Ντελάληδες, η Φιλαρμονική, τα γαϊτανάκια, οι κοντεσίνες και το 1ο Δημοτικό σχολείο Ρίζας με το δρώμενο «Λατέρνα, Φτώχια και Γαρύφαλλο» σε επιμέλεια Ελένης Βλασσοπούλου, θα συνοδέψουν τον Κόντε Καρνάβαλο με κατεύθυνση την πλατεία του Αγίου Μάρκου.

ώρα 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Πηγαδακίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγαδακίων «ΙΡΙΔΑ» θα κάνει παραδοσιακή μπαγόρδα με ζωντανή μουσική.

ώρα 21:00 στο Πνευματικό Κέντρο, πλατεία Σολωμού, ο Σύλλογος Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων «Ανδρέας Κάλβος» σε συνεργασία με τη ΧΕΝ Ζακύνθου, αναβιώνουν το Χορό του Πρασίνου (Festa) – Είσοδος ελεύθερη.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου οργανώνει Καρναβαλική βραδιά όπου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 23:00 με προσφορές, εκπτώσεις, εκπληκτικές τιμές και κεράσματα προς τους καταναλωτές και επισκέπτες σε αρκετά σημεία της Πόλης.

ώρα 15:30 στην πλατεία Τραγακίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγακίου «η Δερματούσα» θα παρουσιάσει την ομιλία της Μιμίκας Σταμίρη «Το Φάντασμα»

ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Πηγαδακίων, παιδικός χορός με κλόουν, πολύ χορό και φαγητό, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πηγαδακίων «ΙΡΙΔΑ»

ώρα 18:30 στην πλατεία Αγίου Μάρκου, Καρναβαλομαγειρέματα – Επίσημη Έναρξη Καρναβαλούπολης

ώρα 22:00 στο κέντρο LA CITE, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΜΟΡΦΕΣ» Κατασταρίου θα πραγματοποιήσει τον αποκριάτικο χορό του

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ώρα 15:30 στο χώρο του συλλόγου Μαχαιράδου (έναντι ταχυδρομείου), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαχαιράδου «Αγία Μαύρα» θα παρουσιάσει την Ομιλία «Τα καζάντια τση Ρεγγίνας» της Μιμίκας Σταμίρη. Θα ακολουθήσουν χοροί από τα συγκροτήματα του συλλόγου

ώρα 15:00 στο Πνευματικό Κέντρο, παιδικός χορός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

ώρα 17:00 στον Κόκκινο Βράχο (πλατεία Σολωμού) Αποκριάτικος παιδικός χορός του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των παιδικών δημοτικών σταθμών Ζακύνθου

ώρα 17:00 – 19:00 στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου, Καρναβαλούπολη, face painting

ώρα 17:30 στο Κέντρο «ΝΟΤΕΣ» Λαγανά, παιδικός χορός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου

ώρα 21:30 στο Πνευματικό Κέντρο, (Φέστα) Ο Χορός της «Γκιόστρας»

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ώρα 15:00 ΠΙΚΟΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αφετηρία της παρέλασης από τον Άγιο Λάζαρο. Οι μικροί καρναβαλιστές, θα παρελάσουν με κέφι και φαντασία στην πόλη

ώρα 17:00 Ο αθλητικός γυμναστικός σύλλογος «ΗΛΙΔΑ» θα παρουσιάσει σύγχρονες χορογραφίες. Στη συνέχεια ο σύλλογος Ακροβατικής και ενόργανης «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» θα παρουσιάσει πρόγραμμα Γυμναστικής

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ώρα 17:00 στην πλατεία Αγίου Μάρκου, Καρναβαλούπολη, face painting και μάσκες

 

ΤΡΙΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ώρα 18:00 – 20:00 στο αμφιθέατρο της πλατείας Σολωμού, Καρναβαλούπολη, Επιτραπέζια παιχνίδια: Παίρνω το αγαπημένο μου επιτραπέζιο και το φέρνω για να παίξω με παλιούς και νέους φίλους, φορώντας κάτι καρναβαλικό!

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ώρα 18:00 στην πλατεία Αγίου Μάρκου, Καρναβαλούπολη, face painting, χαρταετοί και καπέλα

 

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ώρα 18:30 στην πλατεία Αγίου Μάρκου, Λήξη Καρναβαλούπολης: οι Αρλεκίνοι χορεύουν, μαγειρεύουν, παίζουν και δημιουργούν, απολαμβάνοντας εδέσματα από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος-Παράρτημα Ζακύνθου και το Τμήμα μαγειρικής του ΙΕΚ Ζακύνθου και χορούς από τα παιδικά τμήματα των συγκροτημάτων Ατζάρντο Μανώλιες, Φιόρο του Λεβάντε και «Αγία Μαύρα» Μαχαιράδου

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ώρα 16:00 στο Πνευματικό Κέντρο, παιδικός χορός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου του Άμμου

ώρα 19:00 Παραδοσιακοί Κανταδόροι. Από την πλατεία Αγίων Σαράντα δια μέσου της Αλεξάνδρου Ρώμα και μέχρι την Πλατεία Αγίου Μάρκου.

ώρα 19:30 Παραδοσιακή Ζακυνθινή βραδιά στην πόλη της Ζακύνθου. Θα παιχτούν αποσπάσματα από την ομιλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγακίου «η Δερματούσα», «Το Φάντασμα» της Μιμίκας Σταμίρη. Ακολουθούν αστικοί παραδοσιακοί χοροί από τις ομάδες των σωματείων: ΓΚΙΟΣΤΡΑ, ΜΑΝΩΛΙΕΣ και ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ

ώρα 22:00 «Λέσχη ο Ζάκυνθος», (Φέστα) Αποκριάτικος Παραδοσιακός Χορός στην Μεγάλη Σάλα της Λέσχης (πλατεία Αγ. Μάρκου), για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά από τα πέτρινα χρόνια απραξίας, που ακολούθησαν την μεγάλη καταστροφή του ‘53!

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ώρα 15:00 στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Λιθακιάς (παλιό Δημοτικό Σχολείο), η ομάδα Λαϊκού Θεάτρου Λιθακιάς «ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΤΑΛΗΣ» παρουσιάζει την ομιλία του Διονύση Γιατρά «…Και με τα ρέστα αέρα»

ώρα 15:30 στο Bowl’m Over στο Τσιλιβί, παιδικό αποκριάτικο πάρτι. Συνδιοργάνωση με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου του Τσιλιβί και τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Δερματούσας.

ώρα 21:00 στο Πολιτιστικό κέντρο Σκουλικάδου «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΛΥΒΑ», ο πολιτιστικός σύλλογος Σκουλικάδου «Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» διοργανώνει αποκριάτικο χορό (Είσοδος ελεύθερη)

ώρα 22:00 στο Πνευματικό Κέντρο, Αποκριάτικος χορός του χορευτικού συγκροτήματος «Φιόρο του Λεβάντε»

ώρα 22:30 Καρναβαλική βραδινή παρέλαση με θέμα «Κόκκινη Νύχτα», αφετηρία πλατεία Αγίων Σαράντα

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ώρα 15:00 Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Η Μεγάλη Παρέλαση με τον Κόντε Καρνάβαλο και όλα τα Καρναβαλικά γκρουπ θα ξεκινήσει από την καμάρα του Αγίου Λαζάρου με κατάληξη την πλατεία Δημοκρατίας (πλατεία ΟΤΕ). Μετά τη Μεγάλη Παρέλαση ο αθλητικός γυμναστικός σύλλογος «ΗΛΙΔΑ» θα παρουσιάσει σύγχρονες χορογραφίες και στη συνέχεια ο σύλλογος Ακροβατικής και ενόργανης «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» θα παρουσιάσει πρόγραμμα Γυμναστικής. Θα ακολουθήσουν Κρητικοί χοροί από το Σύλλογο Κρητών «ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ»

ώρα 19:30 ΠΟΒΕΡΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Άλλο ένα ξέφρενο Καρναβάλι φτάνει στο τέλος του. Οι Καρναβαλιστές, με πόνο ψυχής, συνοδεύουν τον Καρνάβαλο στην τελευταία του.. κατοικία, μέχρι την επόμενη, ένα χρόνο μετά την… ανάστασή του. Όσο τρελή ήταν η ζωή του, άλλο τόσο είναι και η κηδεία του… Το δρώμενο θα παρουσιάσει η καρναβαλική επιτροπή του δήμου Ζακύνθου. Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία της Ανάληψης και θα καταλήξει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου όπου ο Καρνάβαλος θα καεί στην πυρά. Μετά το Πόβερο ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς, θα κάνει την έναρξη του Καρναβαλιού 2018.

ώρα 20:30 Μαρουλοκρέμμυδα. Η ομάδα του “Βενετσιάνικου Γάμου στο Τζάντε του 16ου αιώνα” του Αντώνη Μιλάνου, θα αναβιώσει το “Αντέτι” των “Μαρουλοκρέμμυδων” στον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου του Μώλου για να ευχηθούμε «ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ»

ώρα 21:30 στο Ξενοδοχείο Zante Village, στον Αλυκανά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης “ο Κεφαλόβρυσος” κάνει αποκριάτικο πάρτυ και όπως κάθε χρόνο, θα έχει λαγάνα και χαλβά για το ξεκίνημα της Σαρακοστής.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ)

ώρα 13:30 στην πλατεία Κατασταρίου, ο Πολιτιστικός σύλλογος «ΜΟΡΦΕΣ» Κατασταρίου διοργανώνει «Κούλουμα» με σαρακοστιανά εδέσματα και χορευτικά συγκροτήματα που θα πλαισιώνουν την Ομιλία του Στάθη Πίσκοπου «Της Ζακύνθου το κάγκελο».

 

Ώρα

Πέμπτη 18:30