Απριλίου, 2018

δευτ09απρ21:00Τριώ γενιώνε ριζικό, τριώ γυναικών ορμήνειες | ΟμιλίαΠολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου, ΣαρακινάδοΚατηγορία:Θέατρο

Τριώ γενιώνε ριζικό, τριώ γυναικών ορμήνειες | Ομιλία

Λεπτομέρειες

Ζάκυνθος | Τριώ γενιώνε ριζικό, τριώ γυναικών ορμήνειες | Ομιλία 09/04/18Το Σύχρονο Ζακυνθινό Λαϊκό Θέατρο παρουσιάζει την ομιλία “Τριώ γενιώνε ριζικό, τριώ γυναικών ορμήνειες” στο θέατρο Σαρακινάδου, την Δευτέρα 9 Απριλίου 2018, στις 21:00.

 

«Σωπάτε κύριοι το λοιπό, την ομιλία να πούμε,
να την ακούσει ο λαός και να φχαριστηθούμε»

Με ρίζες στην Ιταλική comedia del arte και το Κρητικό θέατρο, η Ζακυνθινή ομιλία κρατά από το 17ο αιώνα. Με θεματολογία που κινείται ανάμεσα σε απλά θέματα της ζωής των λαϊκών στρωμάτων και φτάνει έως την πολιτική σάτιρα, η ομιλία λειτουργούσε και λειτουργεί ως μέσο έκφρασης της αγνής λαϊκής αλήθειας, μιλημένη στην τοπική διάλεκτο, σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο. Κατά παράδοση, παίζεται σε υπαίθριους χώρους, την περίοδο των αποκριών, από ερασιτέχνες άντρες ηθοποιούς, που παίζουν και γυναικείους ρόλους προσφέροντας άφθονο γέλιο.

Με αφορμή τη μέρα της γυναίκας, μια παρέα οκτώ νεαρών γυναικών από τη Ζάκυνθο, συνεχίζει τη λαϊκή αυτή παράδοση στη σκηνή του Θεάτρου Σαρακινάδου, μέσα από μια διαφορετική ματιά.

 

Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης
Άννα Κεφαλληνού
Βεατρίκη Καπνίση
Αγγελική Αγαλιανού
Γιάννα Γκούσκου
Ζωή Μουζάκη
Μαρία Κακολύρη
Ελευθερία Χούσου
Χαρά Κάνδηλα

Σενάριο: Αγγελική Αγαλιανού & Βεατρίκη Καπνίση

 

Θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς και θα γίνει συλλογή φαγητών μακράς διαρκείας και φαρμάκων για τη δομή φροντίδας ηλικιωμένων στη Ζάκυνθο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ώρα

Δευτέρα 21:00

Τοποθεσία

Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου

Σαρακινάδο