Νοέμβριος, 2017

κυρ05νοε19:0020:00Το ζωγραφικό έργο του Νικολάου ΚουτούζηΚατηγορία:Δράση

Ζάκυνθος | Το ζωγραφικό έργο του Νικολάου Κουτούζη | Αληθώς

Λεπτομέρειες

Το Κέντρο Λόγου της Ενορίας Μπανάτου “ΑΛΗΘΩΣ” πραγματοποιεί την 2η μορφωτική σύναξη του ζ΄ κύκλου του, στο πλαίσιο των διάφορων εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 300 ετών από την Μετακομιδή του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου από τα νησιά Στροφάδια στη Ζάκυνθο (1717 – 2017).

Η εν λόγω δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, στις 19:00, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου και θα περιλαμβάνει:

 

Η δράση περιλαμβάνει:

α) Διάλεξη της κ. Χριστίνας Μερκούρη, Αρχαιολόγου – Διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου, με θέμα: “Το ζωγραφικό έργο του Νικολάου Κουτούζη”.

Σημειωτέον, ο ιδιόρρυθμος ιερέας, ποιητής και αγιογράφος Νικόλαος Κουτούζης (1741 – 1813), ανάμεσα στα πολλά ζωγραφικά έργα του, έχει αποτυπώσει επιτυχώς, όχι μόνο τη μορφή του Αγίου Διονυσίου, αλλά και ολόκληρη τη λιτανεία Του, στον περίφημο μακροσκελέστατο πίνακά του, έργο 1766.

β) Ύμνοι, κατά το ζακύνθιο ύφος της ψαλτικής, που αφορούν στην πανσέβαστη μορφή του Αγίου της Συγγνώμης, τους οποίους θα αποδώσουν τα μέλη του Εκκλησιαστικού Αναλογίου “Θεόδωρος Κουρκουμέλης – Κοθρής”, υπό την διεύθυνση του χοράρχη, μουσικού, συνθέτη και λαμπαδαρίου της Μονής Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΝΟΥ.

Ώρα

Κυριακή 19:00 - Κυριακή 20:00