Ιουλίου, 2017

παρ07ιουλ(ιουλ 7)21:15Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης | ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠάτραςΘεατρική παράστασηΥπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, οδός Φιλικών, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Θέατρο

Λεπτομέρειες

Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης | ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠάτραςΤο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με το νέο θεατρικό σχήμα “Άρμα Θέσπιδος” έρχεται στη Ζάκυνθο με το θεατρικό έργο του Μαριβώ “Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης”, στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου, την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017, στις 21:15.

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς με το «Ελιξίριον Τσέχωφ» που ξεπέρασε τις 120 παραστάσεις, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία.

Ο σπουδαίος γάλλος κωμωδιογράφος Μαριβώ, με το έργο του «Το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης», στήνει μια σατανική ίντριγκα γύρω από δύο ζευγάρια που ερωτεύονται αγνοώντας το ένα την πραγματική ταυτότητα του άλλου.

 

Πρόκειται για ένα παιχνίδι μεταμφιεσμένων που κινεί επιδέξια ο Οργκόν, ο πατέρας της Σύλβια που σκοπεύει να παντρευτεί τον Ντοράντ. Για να μάθει ποιος στ’ αλήθεια είναι ο Ντοράντ, ζητάει άδεια από τον πατέρα της να αλλάξει θέση με την υπηρέτρια της Λιζέτ, όταν εκείνος τους επισκεφθεί. Ο πατέρας της συμφωνεί γνωρίζοντας  πως και ο Ντοράντ σκοπεύει να κάνει το ίδιο ακριβώς παιχνίδι.  Θα παρουσιαστεί  ως  υπηρέτης   και ο υπηρέτης  του Αρλεκίνος θα μεταμφιεστεί σε Ντοράντ.

Πρόκειται για ένα έργο ύμνο στον έρωτα, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους Γάλλους θεατρικούς συγγραφείς. Ο Μαριβώ έζησε στην Γαλλία την εποχή που μεσουρανούσε το καλλιτεχνικό ρεύμα του Ροκοκό και οι μεγάλοι τεχνίτες του θεάτρου ήταν  οι πρωταγωνιστές της Comedia dell’Arte.

 

Συγγραφέας: Μαριβώ
Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος
Σκηνικά-κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου
Κίνηση: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου
Φωτισμός: Νίκος Σωτηρόπουλος
Παίζουν: Γιάννης Τσάκωνας, Βασίλης Κόκκαλης, Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου

 

Υπεύθυνος Θεατρικού: Πέτρος Βάης, Αντ/δρος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., τηλ. 6936585904.

 

Ώρα

Παρασκευή 21:15

Τοποθεσία

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο

οδός Φιλικών, Ζάκυνθος Πόλη