Δεκέμβριος, 2017

πεμ14δεκ(δεκ 14)21:30Το Δάνειο | Θέατρο Τση ΖάκυθοςAvriakos, VanatoΚατηγορία:Θέατρο

Το Δάνειο | Θέατρο Τση Ζάκυθος

Λεπτομέρειες

Ζάκυνθος | Το Δάνειο | Θέατρο Τση Ζάκυθος 24/11/17Το Θέατρο Τση Ζάκυθος παρουσιάζει την κωμωδία του Τζόρντι Γκαλθεράν “Το Δάνειο” στο θεατράκι του Αυριακού.

Το έργο του Καταλανού Τζόρντι Γκαλθεράν “Το Δάνειο” κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Τουρνουά Σύγχρονου Καταλανικού Θεάτρου της Τζιρόνα τον Νοέμβριο του 2011. Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία με αναπάντεχη εξέλιξη και με θέμα επίκαιρο όσο ποτέ στην Ισπανία –αλλά και στην Ελλάδα– της οικονομικής κρίσης: Ο Αντόνιο ζητά να πάρει ένα δάνειο, αλλά η μόνη εγγύηση που διαθέτει είναι… ο λόγος της τιμής του. Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να του το χορηγήσει, ο επίδοξος δανειολήπτης απειλεί τον τραπεζίτη ότι… θα “πηδήξει” τη γυναίκα του, αφού το μοναδικό του όπλο είναι η ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στις γυναίκες.

Ο Γκαλθεράν “στοιχηματίζει” πως δεν μπορεί κανείς να κερδίσει χρήματα με τίμια μέσα. Με μοναδικό του εφόδιο τη μπλόφα, ο απεγνωσμένος λόγω της οικονομικής κρίσης ανθρωπάκος, ίσως δεν καταφέρει τελικά να πάρει το δάνειο, ο διευθυντής της τράπεζας όμως θα πάθει στο τέλος αυτό ακριβώς που φοβάται. Γιατί κάποια πράγματα σ’ αυτή τη ζωή ούτε μετριούνται ούτε κερδίζονται με ευρώ…

 

Συντελεστές
Παίζουν: Νίκος Σκουλάς (Πελάτης) & Νίκος Αρβανιτάκης (Τραπεζίτης)
Σκηνοθεσία: Νίκος Σκουλάς
Σκηνικά – Κοστούμια: Θάλεια Ξενάκη
Φωτογραφία: Νίκος Κοντοσταυλάκης
Μουσική Επιμέλεια: Ανδρέας Κορομπός
Βοηθός Σκηνοθέτη – Ήχος – Φώτα: Ηλίας Θεοδόσης

Παραστάσεις
(Πέμπτη – Σάββατο 21:30 & Κυριακή 20:30)
24-26/11 & 30/11
1-3/12, 7-10/12, 14-16/12, 21-23/12, 28-30/12

 

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6972881783

 

“Δυνατό άνοιγμα για την κωμωδία “Το δάνειο” που έκανε Πρεμιέρα χθες στον Αυριακό.
Ένας εκρηκτικός διάλογος ανάμεσα σε δύο ρόλους, ένα παιχνίδι μυαλού που δείχνει τι μπορεί να σκαρφιστεί ο ανθρώπινος νους όταν η πλοκή της ζωής τον πιέζει να πάρει κάθε ρίσκο για να πετύχει τον στόχο του.
Κρατήστε τη θέση σας από νωρίς στο θεατράκι του Αυριακού και απολαύστε την παράσταση!”

Sarah Put | Zakynthos Events Guide
25/11/17

 

Ώρα

Πέμπτη 21:30

Τοποθεσία

Avriakos

Vanato