Αυγούστου, 2016

τρ02αυγ(αυγ 2)21:15Θεατρική παράσταση «Γαμπροί για Πούλημα»Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, οδός Φιλικών, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Θέατρο

Θεατρική παράσταση «Γαμπροί για Πούλημα»

Λεπτομέρειες

Η θεατρική παράσταση «Γαμπροί για Πούλημα» στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016. Κωμωδία των Θ. Παπαθανασίου & Μ. Ρέππα.

Ο Μάκης Κωσταρέλλος είναι τηλεοπτικός παραγωγός. Σε κρίση λόγω κρίσης. Η γυναίκα του η Φλώρα έχει ινστιτούτα μανικιούρ-πεντικιούρ. Κλειστά και πτωχευμένα. Ο γιος τους ο Αλέξης δεν τα πάει καλά με τις επιχειρήσεις –είναι και το χεράκι του λιγάκι μακρύ…. Ο κηπουρός τους ο Αλέξης, που έχει κι αυτός έναν γιο, δεν κοιτάει τις γλάστρες -έχει βάλει στο μάτι το αρχαίο αγαλματάκι της οικογένειας, ποιος ξέρει από που προήλθε κι αυτό. ‘Ένας γενικός γραμματέας υπουργείου πουλάει εξυπηρετήσεις κι υπογραφές με αντίτιμο, μεταξύ άλλων, ερωτικές χάρες.

Μια Ρωσίδα ψάχνει γαμπρό από το Internet και μια άλλη Ρωσίδα αγοράζει κειμήλια, αρχαία κατά προτίμηση. Ο κος Κωσταρέλλος έχει ερωμένη μια επίδοξη τηλεπαρουσιάστρια… Η κα Κωσταρέλλου έχει εραστή της τον κηπουρό…. Ο γιος του κηπουρού έχει φιλενάδα με λεφτά…, οι Ρωσίδες καταφθάνουν φορτωμένες λεφτά και λυσσασμένες για ψώνια, όλοι οι ήρωές μας έχουν την φωλιά τους κάπως λερωμένη… Όλα πωλούνται, όλα αγοράζονται στην ιστορία μας κι ένα βράδυ, τα φέρνει έτσι η ζωή που στο σπίτι των Κωσταρέλλων γίνεται το έλα να δεις….!!!

Την ώρα που η νεοελληνική ιστορία μας παίζει την πιο μεγάλη ίσως φάρσα της μεταπολίτευσης, οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας παρουσιάζουν μια γνήσια, καυστική, ξεκαρδιστική κωμωδία, με θέμα αδήριτα πολιτικό: Με ήρωες που έχουν προτερήματα κι ελαττώματα, και με συμπεριφορές που αντανακλούν αυτές της εκάστοτε πολιτικής τους ηγεσίας. Κι αυτές είναι που η κωμωδία, με την αρχαία σοφία της, μας κάνει να δούμε με συμπάθεια και να σκεφτούμε πως θα κάνουμε καλύτερες. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε πάνω, ούτε κάτω λοιπόν, «ο εχθρός είναι μέσα μας (όπως λένε οι ίδιοι οι συγγραφείς μας) και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και η λύση είναι μέσα μας»!

 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Παραγωγή: Θέαμα Ακροπόλ

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:
Φλόρα Κωσταρέλου – Η μητέρα – Νικολέτα Βλαβιανού
Γκαλίνα Μπακλάνοβα  – Ρωσίδα δις/χος – Σοφία Βογιατζάκη
Μάκης Κωσταρέλος – Ο πατέρας – Κώστας Ευρυπιώτης
Μίλτος – Ο γιος του Σταμάτη – Μάνος Ιωάννου
Θανάσης – Ο κηπουρός και εραστής της Φλόρας – Κώστας Κόκλας
Τζούλη Αλαμάνα – Ερωμένη του Μάκη – Νίκη Λάμη
Στέλλα – κοπέλα του Αλέξη – Αντιγόνη Νάκα
Σταμάτης Δεβέκουρας – Γενικός Γραμμ. Υπ. Ανάπτυξης – Σπύρος Πούλης
Αλέξης Κωσταρέλος – Ο γιος – Γιάννης Τσιμιτσέλης
Γκαλίνα Λουμπίνοβα – Ρωσίδα εκατομμυριούχος – Παρθένα Χοροζίδου

 

Τιμές εισιτηρίων:
18 ευρώ (ενήλικες)
13 ευρώ (ΑΜΕΑ-Πολύτεκνοι-Άνεργοι-Φοιτητές-Παιδιά ως 12 ετών)

 

Ώρα

Τρίτη 21:15

Τοποθεσία

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο

οδός Φιλικών, Ζάκυνθος Πόλη