Μαΐου, 2017

τρ09μαι(μαι 9)21:30Τhe Halay Lamba | ΠορτοκάλιΠολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι, ΑργάσιΚατηγορία:Night Life

The Halay Lamba

Λεπτομέρειες

Οι «Τhe Halay Lamba» ζωντανά στον Πολυχώρο Γεύσεων Πορτοκάλι, την Τρίτη 9 Μαΐου 2017, στις 21:30.

 

Οι Τhe Halay Lamba δημιουργήθηκαν το 2014 στην Πάτρα. Στη μουσική τους συναντώνται ρυθμοί και μελωδίες απο την κουλτούρα της ανατολής με επιπλέον beat και groove στοιχεία από πιο σύγχρονα μουσικά ρεύματα.

Αρχική ιδέα της μπάντας είναι να δημιουργεί μουσικές που ανταποκρίνονται στα διαφορετικά ακούσματα των μελών της και τις τόσες σύγχρονες μουσικές επιρροές. Μελωδίες στο ούτι από τον αραβικό κόσμο και την Τουρκία πλαισιώνονται με πλούσια αρμονία λούπες και εφέ από το ηλεκτρικό μπάσο. Παραδοσιακά ρυθμικά μοτίβα μετατρέπονται σε διαφορετικές ρυθμικές φόρμες δημιουργώντας ένα νέο modal breakbeat ηχητικό περιβάλλον.

 

Τον Απρίλη του 2015 ηχογράφησαν το πρώτο τους cd και παράλληλα κάνουν εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

 

Σημαντικές στιγμές της μπάντας είναι η συμμετοχή στο Houdetsi Festival 2016 και η συνεργασία τους με τον Ross Daly καθώς και η περιοδεία τους σε πόλεις της Ελβετίας τον Οκτώβριο του 2015. Έχουν επίσης συμμετάσχει σε διοργανώσεις όπως:

Kalamata Street Festival 2016
Houdetsi Festival 2015,2016
Symviosis Festival Μυτιλήνη 2016
Xarkis Festival, Λοφου, Κύπρος

 

Αυτό το καιρό δουλεύουν πάνω σε δικές τους συνθέσεις που θα αποτελέσουν το κύριο μέρος της δεύτερης δισκογραφικής τους δουλειάς.
Αποτελούνται από τους Κώστα Τσαρούχη – Ούτι, Μίκη Ατταλειάδη – Ηλεκτρικό Μπάσο/Sound effects, Αλέξανδρο Κλαδά – cajon set

 

Ώρα

Τρίτη 21:30

Τοποθεσία

Πολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι

Αργάσι