Νοέμβριος, 2018

παρ30νοε19:00Το τέταρτο αλογάκι | Διονύσης ΛεϊμονήςΠαρουσίαση βιβλίουΠολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι, ΑργάσιΚατηγορία:Παιδί

Το τέταρτο αλογάκι | Διονύσης Λεϊμονής

Λεπτομέρειες

Ο Σύλλογος Φίλων της Ξενοπούλειου βιβλιοθήκης σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Κλαυδιανός παρουσιάζουν το βιβλίο του Διονύση Λεϊμονή “Το τέταρτο αλογάκι” στον Πολυχώρο Γεύσεων Πορτοκάλι, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, από τις 19:00 μέχρι τις 21:00.

Το τέταρτο αλογάκι πρόκειται για ένα αλογάκι που απόµεινε στον βυθό των Αντικυθήρων από ένα τέθριππο της αρχαιότητας, θέλει να βρει η παρέα των παιδιών που το προηγούµενο καλοκαίρι αναζητούσαν µεταξύ ονείρου και πραγµατικότητας το δέκατο έβδοµο κιβώτιο από το ναυάγιο του Έλγιν. Έτσι ξεκινάει ένα παιχνίδι σκέψης και γνώσης για ένα δεύτερο ναυάγιο, αυτό που έχει χαρακτηριστεί «Τιτανικός της Αρχαιότητας». Βοηθοί και «συνεργάτες» τους ο κύριος Δηµήτρης ο επιστήµονας και µια γυναίκα αρχαιολόγος, η κυρία Αγγελική. Γιατί άραγε το τέταρτο αλογάκι δεν ανέβηκε ακόµα στην επιφάνεια για να πάρει τη θέση του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, δίπλα στον Έφηβο, τον «φιλόσοφο» και τον Μηχανισµό των Αντικυθήρων;

Η αποκάλυψη της αλήθειας µοιάζει µε παραµύθι για µικρούς και µεγάλους κι αποτελεί ένα διαδραστικό παιχνίδι, καθώς οι αναγνώστες µπορούν να δώσουν τη δική τους εκδοχή, το δικό τους τέλος στην ιστορία.

Για μικρούς και μεγάλους.

Ώρα

Παρασκευή 19:00

Τοποθεσία

Πολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι

Αργάσι