Ιανουάριος, 2017

κυρ29ιαν(ιαν 29)18:00Τένεσι Ουίλιαμς στον ΑυριακόAvriakos, VanatoΚατηγορία:Θέατρο

Ομάδα αποφοίτων του τμήματος υποκριτικής θεάτρου και κινηματογράφου του ΙΕΚ Ζακύνθου

Λεπτομέρειες

Η ομάδα αποφοίτων του τμήματος υποκριτικής θεάτρου και κινηματογράφου του ΙΕΚ Ζακύνθου παρουσιάζει τα «American Dreams» – Πέντε μονόπρακτα του Τένεσι Ουίλιαμς, στον πολυχώρο του Αυριακού.

 

Τρεις ακόμα παραστάσεις για όσους δεν μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν στο πρώτο ανέβασμα: 

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, ώρα 21:00
Σάββατο 28 Ιανουαρίου, ώρα 21:00
Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ώρα 18:00

 

Σκηνοθεσία: Κώστας Καποδίστριας – Νίκος Σκουλάς
Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος: Θάλεια Ξενάκη
Μουσική: Διονύσης Μπουκουβάλας
Φώτα: Στάθης Πίσκοπος – Μπάμπης Σιγούρος
Φωτογραφίες: Μπάμπης Σιγούρος

Παίζουν: Ρόζα Ράπα (Τασία Στραβοπόδη), Μαρία Ευαγγέλου, Αλέξανδρος Πασχάλης, Αθηνά Κακολύρη, Ελένη Παλιογιάννη, Τόνια Κακολύρη, Βάσια Αρβανιτάκη, Νίκος Μίχος, Ειρήνη Μποτώνη, Ηλίας Θεοδόσης, Ηλίας Σαραντίδης, Σοφία Δικοπούλου

 

Τηλ. κρατήσεων: 2695065290

 

Θέατρο τση Ζάκυνθος – Επαγγελματική Σκηνή

– Η Λαίδη Φθειροσόλ
– Χαιρετισμούς απ’ τη Βέρθα
– Μίλα μου σαν τη βροχή κι άσε με ν’ ακούω
– Μην κλαις μωρό του Ρούνυ
– Προς κατεδάφισιν

 

Έναν από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς θεατρικούς συγγραφείς επέλεξαν οι σκηνοθέτες Κώστας Καποδίστριας και Νίκος Σκουλάς να παρουσιάσουν στο ζακυνθινό κοινό. Τα πέντε μονόπρακτα του Τένεσι Ουίλιαμς (1911-1983) έχουν σαν κοινό στοιχείο την αποδόμηση του «αμερικάνικου όνειρου», με τους χαρακτήρες να νιώθουν παγιδευμένοι σε μια πραγματικότητα που αποτελεί το αρνητικό των υποσχέσεων που κάποτε άκουγαν. Η φαντασία – που φτάνει στην ψευδαίσθηση – ως άμυνα στη σκληρή πραγματικότητα, τα τσαλαπατημένα όνειρα και οι προδομένες ελπίδες, οι απρόσωπες σχέσεις και τα συγκρουόμενα οράματα, είναι μερικά από τα στοιχεία που ξεδιπλώνει η πένα του συγγραφέα. Ο λόγος του παθιασμένος – άλλοτε ποιητικός και άλλοτε κοφτερός σαν μαχαίρι – καλύπτει όλο το φάσμα των συναισθημάτων του δράματος του σύγχρονου ανθρώπου.

 

Μια καίρια καλλιτεχνική δήλωση από τον Τένεσι Ουίλιαμς, αλλά και από τους σκηνοθέτες που επέλεξαν τα έργα και τους ηθοποιούς που τα στήριξαν με πάθος και αυταπάρνηση.

 

Save

Save

Save

Save

Ώρα

Κυριακή 18:00

Τοποθεσία

Avriakos

Vanato