Σεπτέμβριος, 2019

τετ04σεπ19:00Τα Πέταλα της ΕιρήνηςΞενοπούλειος Παιδική Βιβλιοθήκη, Γαΐτα 5, Ζάκυνθος Πόλη

Τα Πέταλα της Ειρήνης

Λεπτομέρειες

Διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ”Τα Πέταλα της Ειρήνης” στην Ξενοπούλειο Παιδική Βιβλιοθήκη, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, 19:00 -20:30.

Τα Πέταλα αναφέρονται στο λουλούδι του λωτού, νούφαρα στην δύση που στην ανατολική φιλοσοφία είναι ένα λουλούδι σεβαστό διότι συμβολίζει την αγνότητα.

Εξιστορώντας το παραμύθι ” Το ταξίδι του μικρού λωτου” θα μάθουμε τις έννοιες της Αλήθειας, της Καλοσύνης της Υπομονής και της Ανεκτικότητας, της βαρεμάρας και βέβαια όλα για το λουλούδι του λωτού ακόμη και να το φτιάχνουμε με χαρτάκια ακολουθώντας την ιαπωνική τεχνική οριγκάμι.

“Τα Πέταλα της Ειρήνης” είναι μια παγκόσμια ιδέα που ξεκίνησε στην Αυστραλία και όπως και στην Ελλάδα παρουσιάζεται αφιλοκερδώς. Έχει ως στόχο με το δίπλωμα των χάρτινων λουλουδιών συμβολικά να απλώσει ένα χέρι φιλίας συμπόνιας και ειρήνης σε λιγότερα τυχερά παιδιά. Πηγή έμπνευσης ήταν η μικρή Φαντού ( ένα κοριτσάκι κινεζο αυστραλεζάκι) το οποίο από την μια ημέρα στην άλλη έχασε τον πατέρα του στην Κίνα επειδή ασκούσε Φάλουν Γκονγκ. ( Μια πνευματική παραδοσιακή διδασκαλία που διώκεται στην Κίνα από το Άθεο καθεστώς της Κίνας μαζί με τους Χριστιανούς του Θιβετιανούς και τους Οιγούρους)

Για παιδιά από 4 ετών και άνω. Παρέα με την Δέσποινα Καραπάνου.

 

Τηλέφωνο βιβλιοθήκης 2695045078.

Ωράριο:
1/9 – 13/9: 08:30 – 13:15 (εκτός δράσεων απογευματινών)

Ώρα

Τετάρτη 19:00

Τοποθεσία

Ξενοπούλειος Παιδική Βιβλιοθήκη

Γαΐτα 5, Ζάκυνθος Πόλη