Ιουλίου, 2019

τετ31ιουλ(ιουλ 31)11:00παρ02αυγ(αυγ 2)11:00Σεμινάριο σύγχρονου χορού τεχνικής Graham | ΠαλμόςΣχολή Χορού «Παλμός», Κάλβου 78, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Σεμινάρια,Χορός

Πένυ Διαμαντοπούλου

Λεπτομέρειες

Σεμινάριο σύγχρονου χορού τεχνικής Graham με την Πένυ Διαμαντοπούλου στη Σχολή Χορού »Παλμός» Ανδριανής Μαρούλη, από την Τετάρτη 31 Ιουλίου έως την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019, στις 11:00.

 

Η Πένυ Διαμαντοπούλου αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού “Άννα Πέτροβα” (1994). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1999).
Σπούδασε με υποτροφία (Demonstrator’s scholarship) στην Martha Graham School of Contemporary Dance (Νέα Υόρκη/1995-2000). Υπήρξε μέλος του Martha Graham Dance Ensemble (1996-2000) και ερμήνευσε κεντρικούς ρόλους του ρεπερτορίου της ομώνυμης χορογράφου σε παραστάσεις στη Νέα Υόρκη και σε περιοδείες στις ΗΠΑ. Ως μέλος του διδακτικού προσωπικού της σχολής Martha Graham School (1998-2000) δίδαξε Master Classes της τεχνικής σε Πανεπιστήμια/ Κολέγια των ΗΠΑ, καθώς επίσης και σε φημισμένες σχολές χορού, όπως Alvin Ailey American Dance Theater, Τhe Neighborhood Playhouse, State University of New York (SUNY) Purchase, κ.ά.
Από το 2002 είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Σε συνεργασία με την ομάδα χορού της ΚΣΟΤ, είναι υπεύθυνη για την αναβίωση και διδασκαλία του Ρεπερτορίου GRAHAM και παρουσιάζει ανελλιπώς από το 2003 έργα του Ρεπερτορίου ή Demo της Τεχνικής GRAHAM και δικές της χορογραφίες σε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2006 έως σήμερα, συντελεί στη διοργάνωση και υλοποίηση των παραστάσεων των σπουδαστών της ΚΣΟΤ στο BLACKBOX της Σχολής στα πλαίσια του θεσμού «Ανοιχτό Στούντιο».
Είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «ΧοροΧρόνος». Παράλληλα, συνεργάζεται με σχολές στην Κρήτη, Κύπρο, Κόρινθο, Ζάκυνθο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη όπου παραδίδει σεμινάρια της Τεχνικής Graham και χορογραφεί για τις ετήσιες παραστάσεις τους. Στην Αθήνα συνεργάζεται σταθερά με το FIX DANCE STUDIO. Έχει διδάξει σεμινάρια στις Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές χορού “Ραλλού Μάνου” και “Μοριάνοβα/Τράστα”, στο Εργαστήρι χορού «Χώρος» (πρώην Studio Μέτσης), στις Σχολές της Άννας Τσαούση και του Πάνου Μεταξόπουλου, στο Athens Ballet Center, στο Dance Cultural Center, στην Ανώτερη σχολή Δραματικής τέχνης “ΑΡΧΗ”, κ.α.
Μετά από πρόσκληση της Martha Graham Dance Company διδάσκει σε σπουδάστριες/χορεύτριες της ΚΣΟΤ το έργο «Panorama» (Martha Graham, 1935), το οποίο παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του ’14 στο City Center της Νέας Υόρκης. Τον Ιούλιο του ’14 αναβιώνει και παρουσιάζει το ίδιο έργο στο Ηρώδειο στα πλαίσια της παράστασης «The Graham/Greek Connection». Το ίδιο καλοκαίρι καλείται από τη Martha Graham Dance Company να αναβιώσει το «Panorama» με Τούρκους χορευτές στα πλαίσια των παραστάσεων της ομάδας στη Σμύρνη, για το International Izmir Festival.
Είναι ιδρυτικό μέλος και χορογράφος της ομάδας χορού «ΑΡΘΡΩΣΙΣ», με την οποία παρουσιάζει έργα της από το 2003.

Ώρα

Τετάρτη 11:00 - Παρασκευή 11:00

Τοποθεσία

Σχολή Χορού «Παλμός»

Κάλβου 78, Ζάκυνθος Πόλη