Ιανουάριος, 2020

παρ10ιαν(ιαν 10)20:15κυρ12(ιαν 12)12:30Σεμινάριο τεχνικής Graham | ΠαλμόςΣχολή Χορού «Παλμός», Κάλβου 78, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Σεμινάρια,Χορός

Όλια Τορναρίτου

Λεπτομέρειες

Σεμινάριο σύγχρονου χορού τεχνικής Graham με την Όλια Τορναρίτου στη Σχολή Χορού “Παλμός” Ανδριανής Μαρούλη, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στις 20:15, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2019, στις 11:00 το πρωί.

Τηλ. επικοινωνίας 2695025429

 

Η Όλια Τορναρίτου είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού Άννας Πέτροβα και απόφοιτος του Martha Graham School of Contemporary Dance της Νέας Υόρκης.
Στη Νέα Υόρκη υπήρξε μέλος του “Analysis Dance Company” της Βάλιας Αλεξανδράτου από το 1996-2000 και το 1999 επιλέχθηκε να χορέψει στην αναβίωση του PANORAMA (1935) με το Martha Graham Dance Company στην χειμερινή σεζόν του στο Joyce Theatre της Νέας Υόρκης.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δίδαξε την τεχνική της MARTHA GRAHAM στο κέντρο μελέτης χορού Ισιδώρας και Ραυμόνδου Ντάνκαν, στα εκπαιδευτήρια ΑΚΜΗ και στο ΙΕΚ ΑΞΙΑ, στο studio ΜΕΤΣΗΣ, στο studio DAN.C.CE στο οποίο διδάσκει μέχρι σήμερα, στην επαγγελματική σχολή χορού Μάρις Χατζημιχάλη στην οποία διδάσκει μέχρι σήμερα, στη δημοτική σχολή χορού Λεμεσού και στο φεστιβάλ χορού ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ στη Σύρο. Συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με τη σχολή της Κλαίρης Γουβιανάκη στο Ηράκλειο, Κρήτης και την Συν-κίνηση της Σοφίας Φαλιέρου στα Χανιά, Κρήτης. Από τον Ιούλιο του 2014 διδάσκει ανελλιπώς στο φεστιβάλ DANCE DAYS CHANIA στα Χανιά, Κρήτης. Έχει επίσης οργανώσει σεμινάρια σε διάφορες σχολές χορού στη Κύπρο.Από τον Σεπτέμβριο του 2019 ανήκει στο διδακτικό προσωπικό της ανώτερης επαγγελματικής σχολής της ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ.
Το 2002 και το 2012 διορίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στην επιτροπή των απολυτηρίων εξετάσεων των ιδιωτικών επαγγελματικών σχολών χορού για τον σύγχρονο χορό και το 2006 διορίστηκε από το τμήμα Θεάτρου και Χορού του ΥΠ.ΠΟ. ως αντιπρόεδρος, στην γνωμοδοτική Επιτροπή Χορού για τις επιχορηγήσεις των επαγγελματικών ομάδων χορού στην Ελλάδα.
Από το Σεπτέμβριο του 2000 διδάσκει στη ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΡΧΗΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ την τεχνική της MARTHA GRAHAM στο φυτώριο, προπαρασκευαστικό και επαγγελματικό τμήμα της σχολής. Είναι υπεύθυνη προβών στην Hellenic Dance Company (επαγγελματική ομάδα χορού της κρατικής σχολής) σε παραγωγές που γίνονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, Παρίσι και Νέα Υόρκη).

Από τον Ιούλιο του 2013 παρουσιάζει, στο πλαίσιο των παραστάσεων “OPEN STUDIO” στο Black box της σχολής, DEMO της τεχνικής GRAHAM με τους τελειόφοιτους σπουδαστές της σχολής. Τον Φεβρουάριο του 2016 παρουσίασε το DEMO της τεχνικής GRAHAM που χορογράφησε η ίδια στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, με ζωντανή μουσική, στο πλαίσιο της παράστασης “Μουσική χωρίς Κώδικες”.

Ώρα

Παρασκευή 20:15 - Κυριακή 12:30

Τοποθεσία

Σχολή Χορού «Παλμός»

Κάλβου 78, Ζάκυνθος Πόλη