Δεκέμβριος, 2018

σαβ01δεκ18:00Σεμινάριο δημιουργικής γραφήςΠολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι, ΑργάσιΚατηγορία:Σεμινάρια

Σεμινάριο δημιουργικής γραφής

Λεπτομέρειες

Το βιβλιοπωλείο Κλαυδιανός σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Γράφημα μας προσκαλούν στο σεμινάριο δημιουργικής γραφής του συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή στον Πολυχώρο Πορτοκάλι στο Αργάσι, το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 στις 18:00 – 20:00.

Η γραφή είναι πάντα δημιουργική.

Η δημιουργική γραφή στη σχολική τάξη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους μαθητές:
– να βρουν τον δρόμο της γραφής πιο εύκολα,
– να αποφασίσουν να γράψουν για να ευχαριστηθούν,
– να απελευθερωθούν από φόβους κι ενδοιασμούς…
Μπορούμε, δηλαδή, να τους ενθαρρύνουμε, αν διαγνωστεί το ταλέντο τους, που δεν διαθέτουν όλοι όσοι γράφουν, μα πάνω απ’ όλα να τους ευαισθητοποιήσουμε σε θέματα τεχνικής, που αργά ή γρήγορα θα τα ανακάλυπταν μόνοι τους, μέσα από την πράξη.
Μπορούμε, επίσης, να εξοικονομήσουμε χρόνο για αυτούς, να τους βοηθήσουμε να δαμάσουν το υλικό τους, να ανακαλύψουν τη «φωνή» τους.

Το να βρεθεί εκείνη την ώρα δίπλα τους ένας εκπαιδευτικός, ένας μέντορας ή μια ομάδα υποστήριξης, η «ομάδα της τάξης», μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια στους νεαρούς «συγγραφείς». Όχι, φυσικά, με την έννοια ότι θα «φυτέψει» μέσα τους κάτι που δεν υπάρχει – ο σπόρος πρέπει να είναι ήδη εκεί.
Μπορεί όμως να τους βοηθήσει:
– να καλλιεργήσουν τον σπόρο,
– να φέρουν σε πέρας το έργο τους στο μέτρο των δυνάμεών τους…

Εννοείται, βέβαια, πως ο εκπαιδευτικός θα διαθέτει την ευρύτητα πνεύματος, την ευαισθησία και τον απαραίτητο σεβασμό, ώστε να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα στην ομάδα των μαθητών και βοηθώντας τους να ανακαλύψουν τον δικό τους δρόμο…
Σ’ αυτήν την προσπάθεια πιστεύουμε βοηθάει αυτό το βιβλίο τον εκπαιδευτικό ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην αξιοποίηση της γραφής με ενδεικτικές ασκήσεις και μουσική πλαισίωση, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Tο σεμινάριο aπευθύνεται σε φιλολόγους αλλά και σε δασκάλους.
Η παρακολούθηση είναι δωρεάν.
Στο χώρο θα διατίθενται τα βιβλία του συγγραφέα και ομιλητή Διονύση Λεϊμονή.

Για περισσότερες πληροφορίες 2695023690 Μαρία Κλάδη.

Ώρα

Σάββατο 18:00

Τοποθεσία

Πολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι

Αργάσι