Νοέμβριος, 2018

σαβ24νοε10:00Σεμινάριο Διεύθυνσης ΧορωδίαςΜουσικό Σχολείο Ζακύνθου, Ερυθρού Σταυρού 1, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Σεμινάρια

Νίκος Ευθυμιάδης

Λεπτομέρειες

Τρίωρο Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας (Master Class) με τον Νίκο Ευθυμιάδη, στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, 10:00 – 13:00.

Ένα εξαιρετικά σημαντικό Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον τρόπο προσέγγισης, διδασκαλίας και διεύθυνσης από έναν άνθρωπο που έχει μία μεγάλη πορεία στη Χορωδιακή μουσική της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση και η βελτίωση του γνωστικού επιπέδου των διευθυντών χορωδιακών συνόλων και σε αυτό θα παρουσιασθεί ένα τρίωρο μάθημα, που θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με την μεθοδολογία προετοιμασίας, οργάνωσης και διεύθυνσης μιας χορωδίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
– Διευθυντές Χορωδιών (μικτών, ανδρικών, γυναικείων, παιδικών, νεανικών, ωδείων, σχολείων κ.λπ.)
– Kαθηγητές μουσικής Α’/Βάθμιας και Β’/Βάθμιας εκπαίδευσης
– Σπουδαστές μουσικής, εκκολαπτόμενους διευθυντές χορωδίας
– Ερασιτέχνες διευθυντές χορωδίας, χορωδούς, μουσικούς, κλπ.

Το μάθημα περιλαμβάνει τεχνική διεύθυνσης, ρεπερτόριο χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την πολυφωνία, ερμηνεία και μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού. Η θεωρία θα δέσει με την πράξη διεύθυνσης χορωδίας, που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση. Θα υπάρχει ελεύθερος διάλογος από τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας.

Η συμμετοχή σε αυτό το σεμινάριο είναι εντελώς δωρεάν. Στο τέλος θα δοθούν, σε όλους τους συμμετέχοντες, βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

Ο Νίκος Ευθυμιάδης, πάνω από 30 χρόνια πρωτοστατεί στη χορωδιακή ζωή της χώρας (και όχι μόνο) διαμέσου Σεμιναρίων Διεύθυνσης, Χορωδιακών Εργαστηρίων, Συναντήσεων και Φεστιβάλ, συναυλιών, μαδριγαλιστικών συνόλων καθώς και μικτών, γυναικείων, παιδικών και σχολικών χορωδιών που διευθύνει.

 

Ώρα

Σάββατο 10:00

Τοποθεσία

Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου

Ερυθρού Σταυρού 1, Ζάκυνθος Πόλη