Νοέμβριος, 2018

σαβ24νοε(νοε 24)18:30κυρ25(νοε 25)20:30Ραντεβού στις 8 στη Νέα Κιβωτό | Θεατρική Σκηνή ΖακύνθουΠολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου, ΣαρακινάδοΚατηγορία:Θέατρο,Παιδί

Λεπτομέρειες

Η Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου παρουσιάζει μία θεατρική παράσταση για μικρούς & μεγάλους, με τίτλο «Ραντεβού στις 8 στη Νέα Κιβωτό», στο Θέατρο Σαρακινάδου.

Στο πλαίσιο της δράσης της «Θέατρο για παιδιά» και μετά από την περσινή επιτυχία της θεατρικής παράστασης «Ο μαύρος γάτος που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει», η Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου ανανεώνει το θεατρικό ραντεβού, με μια επίσης ξεχωριστή παράσταση. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο της Όλγας Παρασκευοπούλου, καθώς έχει παραλλαχθεί η αρχική του ιδέα, η οποία προέρχεται από ένα μυθιστόρημα του Ούρλιχ Ούμπ. 

Μέσω του συγκεκριμένου θεατρικού έργου, διαφαίνεται το πόσο καταστροφικό για το περιβάλλον, ακόμα και για το ανθρώπινο είδος, μπορούν να είναι οι άστοχες και εγωιστικές ενέργειες των ανθρώπων. Και ότι μπορούν να διορθωθούν τα προβλήματα, αρκεί να το θελήσουμε. Προβάλλονται, επίσης μηνύματα για τη φιλία, τη συλλογικότητα, την ομαδικότητα, τη διαφορετικότητα, αλλά και για το σεβασμό που οφείλουμε να έχουμε προς τα ζώα. Όλα αυτά τα μηνύματα διοχετεύονται μέσα από ένα συνεχόμενο χιούμορ και πολλές κωμικές καταστάσεις.

 

Ημέρες παραστάσεων:
Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18:30
Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18:30

 

Υπόθεση του έργου

Τρεις πιγκουίνοι ο ΝΑΙ, η ΜΑΛΛΟΝ και ο ΟΧΙ ζουν στην Ανταρκτική. Μια μέρα εμφανίζεται μια κίτρινη πεταλούδα. Ο ΟΧΙ, επειδή ζηλεύει που η πεταλούδα μπορεί να πετάει, αποφασίζει να την καταστρέψει. Ξεσπάει καυγάς και ο ΟΧΙ παίρνει τη βαλίτσα του και φεύγει για άλλο παγόβουνο. Τότε, εμφανίζεται μια Χοντροπεριστέρα, η οποία τους δίνει δυο εισιτήρια για τη Νέα Κιβωτό και τους ανακοινώνει πως η φύση κουράστηκε να προσπαθεί κι έτσι σε λίγο θα αρχίσει η καταστροφή. Ο ΝΑΙ και η ΜΑΛΛΟΝ ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και αποφασίζουν να χαιρετήσουν τον φίλο τους, αλλά στο τέλος τον παίρνουν μαζί τους ως λαθρεπιβάτη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα, ώσπου ένα Λιοντάρι προτείνει να συναντηθούν με τη φύση. Η Φύση δέχεται να σταματήσει την απεργία της, αρκεί τα ζώα να μάθουν στους ανθρώπους να μην κάνουν τόσα σκουπίδια και να ανακυκλώνουν.
(Η δημιουργία του θεατρικού έργου «Ραντεβού στις 8 στη νέα κιβωτό» στηρίχτηκε σε μια ιδέα από το μυθιστόρημα του Ούρλιχ Ούμπ «Στην Κιβωτό στις οκτώ».)

 

Διανομή ρόλων με σειρά εμφάνισης:

ΟΧΙ: (Πιγκουίνος) Νίκος Μίχος
ΜΑΛΛΟΝ: (Πιγκουίνος) Ντενίζ Κούτση
ΝΑΙ: (Πιγκουίνος) Στέλιος Χαραλαμπίδης
ΧΟΝΤΡΟΠΕΡΙΣΤΕΡΑ: (Ταχυδρομικό περιστέρι) Αθηνά Κακολύρη
ΛΙΟΝΤΑΡΙ: (Λιοντάρι) Λουκάς Ιωσηφίδης
ΠΙΠΙΛΟΥΣ: (Ποντικός) Ανθή Ηλιάδη

 

Συντελεστές:

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Όλγα Παρασκευοπούλου
ΣΤΙΧΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: Όλγα Παρασκευοπούλου
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: Μιχάλης Τσαούσης (το τραγούδι «Ανακύκλωση» βασίστηκε σε μελωδία του Νίκου Μίχου)
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αδριανή Μαρούλη
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΜΑΣΚΕΣ: Θάλεια Ξενάκη
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: Μπάμπης Καρυδάκης, Θάλεια Ξενάκη
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΦΙΣΑΣ: Αγγελική Φωτεινάκη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΜΑΚΕΤΑ ΑΦΙΣΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Διονύσης Φουρνογεράκης
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Όλγα Παρασκευοπούλου
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΩΝ: Μαρία Γκιβέτση
ΦΩΤΑ – ΗΧΟΣ- ΚΟΝΣΟΛΑ: Άκης Ζώντος
ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ: Μιχάλης Τσαούσης, Γιώργος Καραγεώργος

Κρατήσεις θέσεων: 26950 61343

Αφίσα

 

Ραντεβού στις 8 στη Νέα Κιβωτό | Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου 27/10/18

Ώρα

Σάββατο 18:30 - Κυριακή 20:30

Τοποθεσία

Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου

Σαρακινάδο