Μάρτιος, 2019

κυρ17μαρ12:00Προβολή της ταινίας "Blanka"Κινηματογράφος «Φώσκολος», Πλατεία Σολωμού, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Παιδί,Σινεμά

Blanka

Λεπτομέρειες

Ο όμιλος UNESCO νομού Ζακύνθου, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και με το Νεανικό Πλάνο, πραγματοποιεί προβολή της ταινίας «Blanka» (για ηλικίες από 9-99 ετών), σε σκηνοθεσία του Ιάπωνα σκηνοθέτη Κόχι Χασέι που έχει βραβευθεί με 15 διεθνή βραβεία (2015, 2016, 2017), στον κινηματογράφο “Φώσκολος”, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στις 12:00 το μεσημέρι.

Η ταινία λειτουργεί ως αφετηρία για τη συζήτηση θεμάτων που απασχολούν το σύγχρονο κόσμο όπως η ανάγκη για επαφή και επικοινωνία, η φιλία, ο γονεϊκός ρόλος, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η διαφθορά κ.ά.
Η προβολή, εκτός από την ψυχαγωγία, προσδοκά να καταστεί αφετηρία για τον πλουραλιστικό σχεδιασμό δράσεων και δραστηριοτήτων εντός και εκτός σχολικού πλαισίου.

Για την ταινία θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου και η ψυχοθεραπεύτρια Γιοβάνα Λόξα, πρόεδρος του ομίλου UNESCO Ζακύνθου.

 

Λίγα λόγια για την ταινία:
Η εντεκάχρονη Blanka προσπαθεί να επιβιώσει μόνη της στη Μανίλα ζητιανεύοντας και κλέβοντας τους τουρίστες. Ονειρεύεται να αγοράσει μια μαμά. Όμως πρέπει να κάνει αμέτρητες προσπάθειες για να μαζέψει αρκετά χρήματα. Η ευκαιρία παρουσιάζεται όταν γνωρίζει τον Peter, έναν 55χρονο τυφλό μουσικό του δρόμου, που της μαθαίνει να τραγουδάει…

Σκηνοθεσία:Kohki Hasei
Σενάριο:Kohki Hasei
Πρωταγωνιστούν: Cydel Gabutero, Peter Millari, Jomar Bisuyo, Raymond Camacho, Ruby Ruiz
Xώρα Παραγωγής: Ιταλία – Ιαπωνία – Φιλιππίνες
Έτος Παραγωγής: 2015
Διάρκεια: 75 λεπτά

 

Είσοδος ελεύθερη

Αφίσα

 

Ζάκυνθος | Προβολή της ταινίας "Blanka" 17/03/19

Ώρα

Κυριακή 12:00

Τοποθεσία

Κινηματογράφος «Φώσκολος»

Πλατεία Σολωμού, Ζάκυνθος Πόλη