Νοέμβριος, 2016

σαβ26νοε(νοε 26)11:00Πρόγραμμα «Χαρά της Ανάγνωσης» για παιδιάΚατηγορία:Βιβλίο,Παιδί

Βιβλία και παιδιά

Λεπτομέρειες

H ΧΕΝ Ζακύνθου, στο πλαίσιο έναρξης του προγράμματος «Χαρά της Ανάγνωσης» για παιδιά, προσκαλεί γονείς, δασκάλους και κυρίως παιδιά 9-12 ετών, στο κέντρο της ΧΕΝ, Κ. Ξένου 8, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στις 11:00 – 13:00, για τη δεύτερη συνάντηση γνωριμίας με την υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Τζίνα Μιτάκη, συγγραφέα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προωθεί τη φιλαναγνωσία με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του βιβλίου και να καλλιεργηθεί έτσι η κριτική σκέψη τους, η αισθητική αντίληψη, ο πλουτισμός της γλώσσας και η δημιουργική απασχόληση και έκφραση τους.

Οι γονείς που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή των παιδιών τους στην Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά της ΧΕΝ-Ζακύνθου “Η Χαρά της Ανάγνωσης”, μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη της λέσχης κ.Τζίνα Μιτάκη στα τηλ 6973511582 και 26950 83882.

 

Σύντομο βιογραφικό της Τζίνας Μιτάκη

Η Τζίνα Μιτάκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια γειτονιά του Περιστερίου Αττικής. Στην άγουρη νιότη της άνοιξε φτερά για τη δική της ζωή και έζησε στα Χανιά επτά ολόκληρα χρόνια. Κέρδος στις αποσκευές της ζωής από αυτό το ταξίδι οι δυο υπέροχοι γιοι της.
Επέστρεψε στην Αθήνα, σπούδασε λογιστικά και εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα.
Τα πρώτα της γραπτά, με μολύβι Faber Castell σε μικροσκοπικά κομματάκια σχολικού τετραδίου, κρυμμένα στα κενά ανάμεσα στους ασβεστωμένους τσιμεντόλιθους του κοτετσιού της αυλής, ταξίδεψαν στη λήθη φορτωμένα σε ένα φορτηγό με μπάζα όταν γκρεμίστηκε το κοτέτσι.
Από το καλοκαίρι του 2010 ζει στη Ζάκυνθο από όπου κατάγεται σε ένα παλιό, μικρό, μποέμ, πέτρινο σπίτι στο βουνό.
Μαθητευόμενη αγρότισσα και επίμονη ερασιτέχνης της γραφής, «λερώνει» τα χέρια της με χώμα, με μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, σάλτσες σπιτικές και… λέξεις, αναζητώντας και ανακαλύπτοντας τις πραγματικά ακριβές αξίες και ομορφιές της ζωής.
Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Νυχτερινές κουβέντες με μια κουκουβάγια» κυκλοφορεί από την Άνεμος εκδοτική http://www.anemosekdotiki.gr/ είναι μόνιμη αρθρογράφος στο http://anemosmagazine.gr/ και στο http://www.bonusmallmag.gr/ δημοσιεύοντας διηγήματα και παραμύθια
.

 

Γιατί να παρακινήσω το παιδί μου να γίνει μέλος σε μια Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά;

Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ έχει πει πως δεν υπάρχει πιο πιστός φίλος από το βιβλίο.
Το βιβλίο είναι ένα μαγικό παράθυρο στη φαντασία.
Ο συνδυασμός της εικόνας με το κείμενο προσφέρει πολυαισθητική απόλαυση. Η δύναμη που έχουν οι εικόνες και οι λέξεις επιτρέπουν στο παιδί να ταξιδέψει στο χώρο της φαντασίας, του δίνει την δυνατότητα να αναπτύξει τις ακουστικές και γλωσσικές του ικανότητες. αφού μαθαίνει καινούργιες λέξεις, και ασυνήθιστες και κατανοεί την σημασία τους.Έρχεται σε επαφή με πανανθρώπινες αρχές και αξίες, γνωρίζει άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς, μπορεί να ονειρευτεί, να σκεφτεί και να βελτιώσει τον εαυτό του.
Το βιβλίο διασκεδάζει το παιδί και το ψυχαγωγεί.
Στο σπίτι τις περισσότερες φορές επικρατούν συνθήκες που δεν ευνοούν τη σχέση του παιδιού με το βιβλίο, όπως η τηλεόραση και ο υπολογιστής, οικογενειακή “φασαρία” της καθημερινότητας, κ.α.
Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της ανάγνωσης παιδικών βιβλίων σε μια Λέσχη Ανάγνωσης είναι το γεγονός πως φέρνει το παιδί και το βιβλίο πιο κοντά χωρίς τις παρεμβολές όσων αποσπούν το παιδί από την ανάγνωση.
Η ανάγνωση κάθε σελίδας, συντροφιά με άλλα παιδιά δεν είναι μια μοναχική εμπειρία γνώσης και χαράς αλλά η μια άσκηση στο μοίρασμα της γνώσης και της χαράς, την επικοινωνία μέσα από την συνεργασία, την συζήτηση και την ανταλλαγή σκέψεων και συναισθημάτων και ενός παιχνιδιού μέσα από το παίξιμο της ιστορίας του βιβλίου και άλλες δημιουργικές παρεμβάσεις της φαντασίας των παιδιών πάνω στην ιστορία που διάβασαν,ώστε το το παιδί να αναπτύξει την κοινωνικότητα με άλλα παιδιά.

Τζίνα Μιτάκη

 

Ώρα

Σάββατο 11:00