Ιανουάριος, 2017

κυρ15ιαν(ιαν 15)11:00Πράσινος περίπατος στο Κερί και το Δάσος ΚερίουΚατηγορία:Περίπατος

Μυζηθρες | Ζακυνθος

Λεπτομέρειες

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας καλεί σε μια πεζοπορία (καιρού επιτρέποντος!) στο νοτιότερο σημείο του νησιού, το Κερί, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017.
Σημείο και ώρα συνάντησης: 11:00 το πρωί, στο Φάρο του Κεριού ο οποίος βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό. Πρόκειται για έναν πύργο ύψους 9 μέτρων που οικοδομήθηκε το 1925 για να βοηθάει τα διερχόμενα πλοία να αποφύγουν τη σύγκρουση με τους απόκρυμνους βράχους.
Συγκεκριμένα θα συναντηθούμε στη ταβέρνα του Σταμάτη Λιβέρη με την επωνυμία «Lighthouse».

 

Σε όλη την κυκλική πορεία του περιπάτου θα βρίσκεται στην παρέα ο Αριστοτέλης Μαρτίνης -καθηγητής διαχείρισης περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης του ΤΕΙ Ιονίων νήσων- και ο οποίος θα ξεναγήσει την ομάδα στο όμορφο φυσικό χώρο του Κεριού.
Η κυκλική μας πορεία θα ξεκινήσει με κατεύθυνση το χωριό το οποίο βρίσκεται χτισμένο πάνω από την θάλασσα σε ύψος 200 μ. και προσφέρει μοναδική υπέροχη θέα. Στα παλιά σπίτια του Κεριού που επέζησαν από τον καταστροφικό σεισμό του 1953 και τώρα είναι εκθέματα της τοπικής πλούσιας αρχιτεκτονικής, θα μας περιμένει η κ. Μπράτη Τασία κάτοικος του χωριού και γυναίκα που ασχολείται με τη παράδοση του χωριού η οποία θα μας αφηγηθεί την ιστορία του χωριού. Μαζί της θα πάμε να επισκεφτούμε την εκκλησία της Παναγίας της Κεριώτισσας με το υπέροχο τέμπλο της που είναι κτισμένη τον 18ο αιώνα. Θα προχωρήσουμε να απολαύσουμε τα Πέτρινα πηγάδια της περιοχής και ύστερα θα κατευθυνθούμε προς το δάσος του Κερίου. Το φυσικό τοπίο στο Κερί σε μαγεύει αφού είναι γεμάτο από ελαιώνες, αμπελώνες και κατάφυτα δάση από πεύκα και πουρνάρια. Θα φθάσουμε πάνω από τους δύο πελώριους λευκούς βράχους τη Μεγάλη και Μικρή Μυζήθρα οι οποίοι εξέχουν πάνω από την θάλασσα σαν πυραμίδες και θα επιστρέψουμε στο σημείο που ξεκινήσαμε.

Υπολογίζουμε ότι με τις στάσεις θα κάνουμε περίπου 2,5 ώρες. Η πεζοπορία δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες και η κυκλική απόσταση που θα διανύσουμε είναι περίπου 5 χλμ.

 

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας ενημερώνει πως όλα τα παραπάνω φυσικά είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται να έχουμε μαζί, είναι η καλή μας διάθεση.
Όσοι είναι κάτοικοι Ζακύνθου, μπορούν αν θέλουν, να γίνουν μέλη της ομάδας «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» στο facebook και να συνεισφέρουν με ιδέες και προτάσεις, καθώς και με την εθελοντική τους διάθεση για την οργάνωση των περιπάτων.
Όποιος ή όποια θέλει να έρθει και δεν έχει μεταφορικό μέσο, μπορεί να στείλει μήνυμα ώστε να έρθει με μεταφορικό μέσο άλλου φίλου.
Να σημειωθεί ότι καθένας έχει την απόλυτη ευθύνη των πράξεων του κατά τη διάρκεια του περιπάτου.

 

Ώρα

Κυριακή 11:00