Δεκέμβριος, 2017

κυρ03δεκ11:00Πεζοπορία στην καταπράσινη και γραφική ΛούχαΚατηγορία:Περίπατος

Λούχα Ζάκυνθος

Λεπτομέρειες

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας καλεί σε μια πεζοπορία στην καταπράσινη και γραφική Λούχα, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017.

 

Η κυκλική αυτή πεζοπορία θα έχει πλούσιες εναλλαγές της φύσης, καταπληκτικά τοπία, υπέροχο και ήρεμο περιβάλλον.

Σημείο και ώρα συνάντησης: 11:00 το πρωί, στο πλάτωμα του εστιατορίου «Παλιόμυλος» ή «Μύλος» στη Λούχα.

Θα ξεκινήσουμε να περπατάμε σε ένα αγροτικό δρόμο κατά μήκος της κορυφής ενός μεγάλου λόφου με την επωνυμία «Μακριά Ράχη». Η πεζοπορία, σε αυτό το σημείο της διαδρομής, θα είναι ανάμεσα σε πεύκα, θάμνους, κυπαρίσσια, υπέροχες μυρουδιές από θυμάρι και θρούμπι, καταπληκτική θέα μιας πλευράς του νησιού μας. Μετά κατηφορίζουμε προς τον δρόμο που οδηγεί προς το μοναστήρι της Υπεραγάθου και πριν φτάσουμε σε αυτό θα στρίβουμε αριστερά όπου θα μπούμε στην εύφορη κοιλάδα της Λούχα με πυκνή βλάστηση, κουμαριές, πυκνή βλάστηση, αγροτικές καλλιέργειες του χωριού, βελανιδιές, καρυδιές κλπ. Ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε οδηγεί στο κέντρο του χωριού όπου θα ξεναγηθούμε σε αυτό. Μετά θα πάρουμε ένα πετρόκτιστο μονοπάτι που θα οδηγηθούμε στην αρχή της διαδρομής μας.

Η απόσταση που θα διανύσουμε είναι περίπου 7 χιλιόμετρα και η πεζοπορία είναι πάνω σε αγροτικό δρόμο ενώ έχει σε αρκετά σημεία της διαδρομής βατές ανηφόρες και κατηφόρες.

 

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ

– Επειδή η απόσταση της πόλης από το σημείο συνάντησης είναι μεγαλύτερη από τις άλλες φορές, θα παρακαλούσα να υπάρχει συνέπεια στην ώρα συνάντησης γιατί άμα ξεκινήσει η πεζοπορία μας θα είναι δύσκολο να συναντηθούμε με τους αργοπορημένους.
– Για να έρθετε στο σημείο συνάντησης μπορείτε να έρθετε από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις : α) είτε από το δρόμο του Μαχαιράδου είτε από το δρόμο της Λιθακιάς και οι δύο συγκλίνουν στο Κοιλιωμένο. Από το Κοιλιωμένο παίρνουμε το δρόμο προς τον Άγιο Λέοντα. Πριν εισέλθουμε στο χωριό του Αγίου Λέοντα στρίβουμε δεξιά σε δρόμο που πηγαίνει στο χωριό Λούχα (υπάρχει πινακίδα που αναγράφει προς Λούχα). Πηγαίνουμε όλο ευθεία και θα συναντήσουμε το σημείο συνάντησης λίγο πριν εισέλθουμε στο χωριό της Λούχα. β) από το δρόμο του Αγίου Κήρυκα στρίβουμε προς το χωρίο Αγία Μαρίνα (υπάρχει σχετική πινακίδα) και όλο ευθεία συναντάμε το χωριό της Λούχα, διασχίζουμε όλο το χωριό και μόλις βγούμε έξω από αυτό, θα συναντήσουμε το σημείο συνάντησης.
– Αν υπάρχει κάποιος/κάποια που κατοικεί στη πόλη και πιστεύει ότι θα δυσκολευτεί να βρει το σημείο συνάντησης, δίνουμε ραντεβού στις 9:45 στη καμάρα του Αγίου Λαζάρου (απέναντι από το JUMBO- Τζάμπο) προκειμένου να πάμε όλοι μαζί.
– Να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια και να γνωρίζετε ότι σε δύο-τρία σημεία υπάρχουν λάσπες
– Αν κάποιος/κάποια θέλει να έχει μαζί του σκύλο θα είναι λίγο παράτολμο γιατί έχουν «ρίξει» φόλες-δολώματα σε όλη τη περιοχή.

 

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας ενημερώνει πως όλα τα παραπάνω φυσικά είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται να έχουμε μαζί, είναι η καλή μας διάθεση.
Όσοι είναι κάτοικοι Ζακύνθου, μπορούν αν θέλουν, να γίνουν μέλη της ομάδας «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» στο facebook και να συνεισφέρουν με ιδέες και προτάσεις, καθώς και με την εθελοντική τους διάθεση για την οργάνωση των περιπάτων.
Όποιος ή όποια θέλει να έρθει και δεν έχει μεταφορικό μέσο, μπορεί να στείλει μήνυμα ώστε να έρθει με μεταφορικό μέσο άλλου φίλου.
Να σημειωθεί ότι καθένας έχει την απόλυτη ευθύνη των πράξεων του κατά τη διάρκεια του περιπάτου.

Ώρα

Κυριακή 11:00