Νοέμβριος, 2018

κυρ04νοε12:00Πεζοπορία στο ΣκοπόΚατηγορία:Περίπατος

Σκοπός Ζάκυνθος

Λεπτομέρειες

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας καλεί σε μια πεζοπορία σε ένα ουρανοξύστη του νησιού μας από όπου έχουμε θέα τη πόλη της Ζακύνθου, το Βασιλικό και το κόλπο του Λαγανά, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου. Πεζοπορία επάνω στο λοφώδη όγκο του Σκοπού (από τη μέση και μετά ανηφορίζει) μέχρι τη κορυφή του όπου βρίσκεται και η εκκλησία της Παναγίας της Σκοπιώτισσας. Συνάντηση στις 11 το πρωί στο πλάτωμα (πλατεία) στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Μεγαλομάτη που βρίσκεται στη μέση του ορεινού συγκροτήματος του Σκοπού.

Η κυκλική αυτή πεζοπορία θα εμπεριέχει πλούσιες εμπειρίες με εναλλαγές της ορεινής φύσης, σαγηνευτικά και φωτογραφικά τοπία, επισκέψεις και ξεναγήσεις σε εκκλησιαστικά και μυθολογικά μέρη ενώ θα απολαύσουμε μια υπέροχη φύση ανάμεσα σε κουμαριές, μέντα, θρούμπι, ρίκια και πολλά άλλα αρωματικά φυτά. Η απόσταση που θα διανυθεί είναι περίπου 4 χιλιόμετρα και η πεζοπορία είναι πάνω σε αγροτικό δρόμο ενώ έχει τα πρώτα δύο (2) χιλιόμετρα είναι ανηφορικά μέχρι να φτάσουμε στη κορυφή του Σκοπού.
Ο κυκλικός περίπατος θα ξεκινήσει από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου του Μεγαλομάτη. Αυτό γίνεται για να μειωθεί η ανηφόρα που από το δημόσιο δρόμο είναι 2,5 χιλιόμετρα περίπου. Μέχρι εκεί μπορούμε να πάμε με τα αυτοκίνητα αφού ο δρόμος είναι βατός χωματόδρομος χωρίς προβλήματα (δεν υπάρχουν νεροφαγώματα, πέτρες, διάφορες ανωμαλίες κλπ).

 

Πεζοπορία στο Σκοπό

Περισσότερες πληροφορίες για την πεζοπορία θα βρέιτε στην σελίδα της Παρέας.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
Όποιος ή όποια θέλει να πάμε όλοι μαζί από τη πόλη, ραντεβού στις 10.00 το πρωί στη καμάρα του Αγ. Λαζάρου και συγκεκριμένα απέναντι από το JAMBO (Τζάμπο). Αν κάποιοι δεν θέλουν να πάρουν το αυτοκίνητο τους μαζί, μπορούν να το σταθμεύσουν εκεί και να πάνε με άλλα αυτοκίνητα που θα έχουν κενές θέσεις. Όποιος ή όποια θέλει να έρθει μόνος του, να ακολουθήσει τη παρακάτω πορεία:
• Ξεκινώντας από την πόλη της Ζακύνθου παίρνουμε την δρόμο προς Αργάσι.
• Μετά από 5 χιλιόμετρα βρισκόμαστε στη διασταύρωση όπου ευθεία κατευθυνόμαστε προς Βασιλικό, αριστερά προς την ταβέρνα του Θεοδωρίτση με την επωνυμία «Η ταβέρνα που λέγαμε» και δεξιά υπάρχει ένας δρόμος με ανοιχτή καγκελόπορτα που οδηγεί προς το Σκοπό. Έτσι λοιπόν στρίβουμε δεξιά το δρόμο που οδηγεί προς το Σκοπό.
• Μετά από 2,5 χιλιόμετρα πηγαίνοντας ευθεία, θα βρεθούμε στο σημείο της συνάντησης μας.

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας ενημερώνει πως όλα τα παραπάνω φυσικά είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται να έχουμε μαζί, είναι η καλή μας διάθεση.
Όσοι είναι κάτοικοι Ζακύνθου, μπορούν αν θέλουν, να γίνουν μέλη της ομάδας «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» στο facebook και να συνεισφέρουν με ιδέες και προτάσεις, καθώς και με την εθελοντική τους διάθεση για την οργάνωση των περιπάτων.
Όποιος ή όποια θέλει να έρθει και δεν έχει μεταφορικό μέσο, μπορεί να στείλει μήνυμα ώστε να έρθει με μεταφορικό μέσο άλλου φίλου.
Να σημειωθεί ότι καθένας έχει την απόλυτη ευθύνη των πράξεων του κατά τη διάρκεια του περιπάτου.

Ώρα

Κυριακή 12:00