Οκτώβριος, 2018

κυρ07οκτ11:00Πεζοπορία στις πρασινο-γαλάζιες γειτονιές του Άνω ΒασιλικούΚατηγορία:Περίπατος

Βασιλικός Ζάκυνθος

Λεπτομέρειες

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας καλεί σε μια πεζοπορία στον Άνω Βασιλικό, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου. Συνάντηση στις 11 το πρωί στο χώρο στάθμευσης (πάρκινγκ) στο Banana Beach. Πεζοπορία στον οικισμό του Άνω Βασιλικού καθώς και σε ένα μεγάλο μέρος των παραλιών του.

Η κυκλική πεζοπορία θα ξεκινήσει από την παραλία του Banana Beach και θα προχωρήσει στο κέντρο του χωριού, θα εμπεριέχει πλούσιες εμπειρίες με εναλλαγές της φύσης από πεύκα, ύψωμα με θέα, μυρωδιές από θυμάρι και θρούμπι, παραλία, μυρωδιές από αλάτι και φύκια, καταπληκτικά τοπία με απεραντοσύνη και γαλήνη. Η απόσταση είναι περίπου 9 χιλιόμετρα και η πεζοπορία είναι πάνω σε αγροτικό δρόμο ενώ σε αρκετά σημεία της διαδρομής υπάρχουν βατές ανηφόρες και κατηφόρες.
Ο Βασιλικός είναι ένας παράδεισος φυσικής ομορφιάς που συνδυάζει τα καταπράσινα δάση με τις μαγευτικές παραλίες. Είναι ένα υπέροχο κομμάτι της Ζακύνθου που διακρίνεται για το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον της που αποτελείται από πευκόφυτα δάση, ελαιώνες, αμπελώνες και τοπικά αγροκτήματα. Κάτω από τα βουνά είναι κρυμμένες οι ομορφότερες αμμώδεις παραλίες όχι μόνο του νησιού αλλά και ολόκληρου του Ιονίου.
Θα προχωρήσουμε ανεβαίνοντας προς το ύψωμα με την ονομασία Ντορέτες όπου οι απέραντοι πευκώνες, κυπαρισσόλογγοι και ελαιώνες, οι μοναδικοί σκοίνοι και οι ασύγκριτες μυρτιές, θα μας ενθουσιάσουν. Από ένα δρόμο αγροτικό θα κατευθυνθούμε προς το δρόμο που πηγαίνει προς το Μέλα. Αρχίζοντας να κατεβαίνουμε το λόφο θα βρεθούμε στη παραλία του άνω Βασιλικού όπου η μαγεία των αμμουδιών με τ’ αυτοφυή κρινάκια του φθινοπώρου και τους απίθανους ασφαλαχτούς θα μας αφήσουν άφωνους.

 

Διαδρομη πεζοπορία Βασιλικός

 

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Όποιος ή όποια θέλει να πάμε όλοι μαζί από τη πόλη, δίνουμε ραντεβού στις 10.00 το πρωί στη καμάρα του Αγ. Λαζάρου και συγκεκριμένα απέναντι από το JUMBO (Τζάμπο). Αν κάποιοι δεν θέλουν να πάρουν το αυτοκίνητο τους μαζί, μπορούν να το σταθμεύσουν εκεί και να πάνε με άλλα αυτοκίνητα που θα έχουν κενές θέσεις. Όποιος ή όποια θέλει να έρθει μόνος του, να ακολουθήσει τη παρακάτω πορεία:
• Ξεκινώντας από την πόλη της Ζακύνθου παίρνουμε την δρόμο προς Βασιλικό.
• Μετά από 13 χιλιόμετρα στρίβουμε αριστερά προς την παραλία Banana Beach όπου στο χώρο στάθμευσης είναι το σημείο συνάντησης μας.

 

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας ενημερώνει πως όλα τα παραπάνω φυσικά είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται να έχουμε μαζί, είναι η καλή μας διάθεση.
Όσοι είναι κάτοικοι Ζακύνθου, μπορούν αν θέλουν, να γίνουν μέλη της ομάδας «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» στο facebook και να συνεισφέρουν με ιδέες και προτάσεις, καθώς και με την εθελοντική τους διάθεση για την οργάνωση των περιπάτων.
Όποιος ή όποια θέλει να έρθει και δεν έχει μεταφορικό μέσο, μπορεί να στείλει μήνυμα ώστε να έρθει με μεταφορικό μέσο άλλου φίλου.
Να σημειωθεί ότι καθένας έχει την απόλυτη ευθύνη των πράξεων του κατά τη διάρκεια του περιπάτου.

Ώρα

Κυριακή 11:00