Οκτώβριος, 2019

κυρ13οκτ11:00Πεζοπορία σε δασική περιοχή στις παρυφές της πόληςΚατηγορία:Περίπατος

Ζakynthos

Λεπτομέρειες

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» πραγματοποιεί πεζοπορία σε μια υπέροχη δασική καταπράσινη περιοχή στις παρυφές της πόλης, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.

Μια πεζοπορία που συνδυάζεται με μια χαλαρή βόλτα σε γειτονικά μέρη της πόλης. Συνάντηση στις 11 το πρωί απέξω από το Ειδικό σχολείο της Μπόχαλης που βρίσκεται στο Σταυρό της Μπόχαλης.

Η συνολική διαδρομή είναι 5 χιλιόμετρα περίπου και η διαδρομή είναι εύκολη.

 

 

Η διαδρομή θα ξεκινήσει ανεβαίνοντας το λόφο της Μπόχαλης στη δυτική πλευρά του και θα πάρουμε το δρόμο που οδηγεί στη συνοικία Σπινέικα. Η διαδρομή θα συνεχιστεί σε ένα δρόμο από όπου θα απολαύσουμε μια φαντασμαγορική θέα του κάμπου του νησιού μας με φόντο τον κόλπο του Λαγανά.

Μετά από μια μεσαία απόσταση στη πράσινη φύση της περιοχής, θα επισκεφθούμε το λόγγο ή δάσος του Κομούτου. Ένας γραφικός λόγγος με πλούσια βλάστηση από πανύψηλα κυπαρίσσια φυτεμένα σε διπλή σειρά, κέδροι, καστανιές, πεύκα, βελανιδιές, τεράστιοι ευκάλυπτοι και λουλούδια που φυτρώνουν παντού. Πραγματικά ένας πανέμορφος τόπος. Ο Ντίνος Κονόμος αναφέρει ότι σε αυτό το Λόγγο υπήρχε ένας πύργος τον οποίον γκρέμισε ο Ιταλικός στρατός Κατοχής χρησιμοποιώντας το πέτρινο υλικό του για το χτίσιμο ενός οχυρού στου Τσιλιβή. Και μάλιστα αναφέρει πως έτσι χάθηκε ένα σπάνιο μεσαιωνικό μνημείο της Ζακύνθου.

 

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας ενημερώνει πως όλα τα παραπάνω φυσικά είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται να έχουμε μαζί, είναι η καλή μας διάθεση.
Όσοι είναι κάτοικοι Ζακύνθου, μπορούν αν θέλουν, να γίνουν μέλη της ομάδας «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» στο facebook και να συνεισφέρουν με ιδέες και προτάσεις, καθώς και με την εθελοντική τους διάθεση για την οργάνωση των περιπάτων.
Όποιος ή όποια θέλει να έρθει και δεν έχει μεταφορικό μέσο, μπορεί να στείλει μήνυμα ώστε να έρθει με μεταφορικό μέσο.

Ώρα

Κυριακή 11:00