Δεκέμβριος, 2018

κυρ02δεκ12:00Πεζοπορία σε απάτητα μέρη του Πόρτο ΡώμαΚατηγορία:Περίπατος

Πόρτο Ρώμα Ζάκυνθος

Λεπτομέρειες

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας καλεί σε μια πεζοπορία σε απάτητα ειδυλλιακά μέρη του Πόρτο Ρώμα Βασιλικού, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018.

Πεζοπορία που θα έχει τρομερές εναλλαγές τοπίων από θάλασσα, βουνό, παραλίες με βράχια, αμμώδεις και απόκρημνες παραλίες, ερημικές παραλίες αλλά και τοπία με πράσινο, βουνό και εκπληκτική θέα. Συνάντηση στις 11 το πρωί επάνω στη διχάλα του δημόσιου δρόμου που ο ένας κατευθύνεται προς την παραλία του Γέρακα και ο άλλος προς την παραλία του Βασιλικού.

Η απόσταση που θα διανυθεί είναι περίπου 4,5 χιλιόμετρα και η πεζοπορία δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Η κυκλική πορεία θα ξεκινήσει από τον δημόσιο δρόμο που οδηγεί προς την παραλία του Βασιλικού και πριν φτάσουμε στην παραλία, θα οδηγηθούμε δεξιά προς ένα δρόμο που χάνεται σε μια περιοχή ήσυχη, γραφική και ειδυλλιακή μεταξύ πράσινου, θάλασσας και πέτρινων αρχιτεκτονημάτων. Η πεζοπορία μας θα συνεχιστεί προς μια περιοχή που ενώ ο δρόμος σταματάει, εμείς θα συνεχίσουμε (η ιδιοκτήτρια του χώρου θα μας επιτρέψει ανοίγοντας τις εξώπορτες του χώρου της) προς μια μικρή έρημη παραλία και ανεβαίνοντας αυτή θα βρεθούμε σε αγροτικό δρόμο που οδηγεί στη παραλία του Γέρακα. Από εκεί θα συνεχίσουμε προς τη περιοχή «Κανόνια» και θα επιστρέψουμε από άλλη διαδρομή προς την αφετηρία της πεζοπορίας μας.

 

Πεζοπορία Πόρτο Ρώμα

 

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
Όποιος ή όποια θέλει να πάμε όλοι μαζί από τη πόλη, ραντεβού στις 10.00 το πρωί στη καμάρα του Αγ. Λαζάρου και συγκεκριμένα απέναντι από το JAMBO (Τζάμπο). Αν κάποιοι δεν θέλουν να πάρουν το αυτοκίνητο τους μαζί, μπορούν να το σταθμεύσουν εκεί και να πάνε με άλλα αυτοκίνητα που θα έχουν κενές θέσεις. Όποιος ή όποια θέλει να έρθει μόνος του, μπορεί να ακολουθήσει μια από τις δύο παρακάτω πορείες:
– Ξεκινώντας από την πόλη της Ζακύνθου παίρνουμε την δρόμο προς Βασιλικό.
– Μετά από 15 χιλιόμετρα είναι το σημείο συνάντησης μας.

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας ενημερώνει πως όλα τα παραπάνω φυσικά είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται να έχουμε μαζί, είναι η καλή μας διάθεση.
Όσοι είναι κάτοικοι Ζακύνθου, μπορούν αν θέλουν, να γίνουν μέλη της ομάδας «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» στο facebook και να συνεισφέρουν με ιδέες και προτάσεις, καθώς και με την εθελοντική τους διάθεση για την οργάνωση των περιπάτων.
Όποιος ή όποια θέλει να έρθει και δεν έχει μεταφορικό μέσο, μπορεί να στείλει μήνυμα ώστε να έρθει με μεταφορικό μέσο άλλου φίλου.
Να σημειωθεί ότι καθένας έχει την απόλυτη ευθύνη των πράξεων του κατά τη διάρκεια του περιπάτου.

Ώρα

Κυριακή 12:00