Φεβρουάριος, 2020

τετ19φεβ18:00Οι Περιπέτειες του Παβ | ΠορτοκάλιΘεατρικη παρασταση για παιδιαΠολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι, ΑργάσιΚατηγορία:Θέατρο

Θεατρική ομάδα Hippo

Λεπτομέρειες

Η θεατρική παράσταση για παιδιά “Οι Περιπέτειες του Παβ” από την διεθνή θεατρική ομάδα Hippo στον Πολυχώρο Γεύσεων Πορτοκάλι, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίυο 2020, στις 18:00.

Το κείμενο είναι βασισμένο στο παραμύθι του Φώτη Δούσου με τίτλο “Παβ ο φάλτσος τζίτζικας” και “η περιπέτεια με τα τυφλά μυρμήγκια” (εκδόσεις Μικρή Σελήνη), το οποίο ήταν προτεινόμενο για το βραβείο του περιοδικού Αναγνώστης και για το βραβείο παιδικού κύκλου βιβλίου IBBY.

Πρόκειται για μια μουσική κωμωδία με ανατρεπτική πλοκή, καταιγιστική δράση, γρήγορους διαλόγους και πυκνότητα νοημάτων. Η παράσταση βασίζεται σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου, με έμφαση στην χρήση του σώματος και της φωνής.

Θέμα τoυ έργου είναι η αυτογνωσία.

Την παράσταση ακολουθεί ένα σύντομο θεατρικό εργαστήρι, βασισμένο σε τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, συμμετέχοντας σε μια σειρά θεατρικών δραστηριοτήτων (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), εισάγονται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου ξαναζούν μέρη της ιστορίας που παρακολούθησαν και δίνουν δικές τους διαφορετικές λύσεις σε διλήμματα που προέκυψαν. Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή των παιδιών με τον συναισθηματικό τους κόσμο και η επανασύνδεση με βαθύτερες ποιότητες του ψυχισμού και της προσωπικότητάς τους.

Παίζουν: Κωνσταντίνα Καραχρήστου, Κωνσταντίνος Παράσης
Κείμενο: Φώτης Δούσος
Σκηνικά – Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη, Hippo Theatre Group
Σχεδιασμός δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού δράματος: Hippo Theatre Group
Ενορχήστρωση: Γιώργος Δούσος
Σκηνοθεσία – Μουσική – Παραγωγή: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος – Αλέξανδρος Ράπτης)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2695045730

Ώρα

Τετάρτη 18:00

Τοποθεσία

Πολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι

Αργάσι