Οκτώβριος, 2017

κυρ15οκτ11:00Περίπατος στον Γέρακα με μια μοναδική εμπειρίαΚατηγορία:Περίπατος

Περίπατος στον Γέρακα

Λεπτομέρειες

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας καλεί σε έναν περίπατο στο Γέρακα, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, σε μια παραθαλάσσια περιοχή του νησιού μας η οποία είναι γνωστή και διάσημη για την ομορφιά της. Ο περίπατος θα γίνει στη παραλία του Γέρακα αλλά και στη ευρύτερη περιοχή του.

Σημείο και ώρα συνάντησης: 11:00 το πρωί, στον χώρο στάθμευσης των οχημάτων στο Γέρακα (πάνω από τη παραλία του Γέρακα).

Η πεζοπορία θα έχει ενδιαφέροντα σημεία παρατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και στο τέλος θα παρακολουθήσουμε μια επιστημονική εργασία που γίνεται αυτή την εποχή από το ανθρώπινο δυναμικό του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου. Η ξενάγηση θα γίνει από την κ. Ειρήνη Μάργαρη υπάλληλο του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου καθώς και από τον επιστημονικό συνεργάτη του πάρκου (και φίλος της ΠΑΡΕΑΣ μας) κ. Χάρη Δημητριάδη.
Ο περίπατος θα ξεκινήσει περνώντας από την πάνω μεριά του “πέτρινου αργιλικού δάσους” – φυσικού σχηματισμού και όπου το επιστημονικό δυναμικό του πάρκου θα μας εξηγήσει στο πως δημιουργήθηκε. Συνεχίζοντας θα απολαύσουμε μια αριστουργηματική θέα του κόλπου Λαγανά από ένα ψηλό σημείο της πορείας που θα ακολουθηθεί. Περνώντας από την περιοχή “Κανόνια” όσοι επιθυμούν θα μπορέσουν να ανηφορίσουν ένα μικρό μονοπάτι για να δουν τη θέα από ψηλότερο σημείο. Η πεζοπορία θα είναι κυκλική και θα συνεχιστεί μέσα στο δάσος του Πολάτου όπου θα θαυμάσουμε μια πετρόκτιστη βρύση που κάποτε είχε πόσιμο νερό.
Γυρνώντας από την κυκλική πορεία θα κατέβουμε στη παραλία του Γέρακα όπου θα γίνει για τη παρέα μας μια εκσκαφή φωλιάς της θαλάσσιας χελώνας caretta-caretta. Η εκσκαφή φωλιάς γίνεται αυτή τη χρονική περίοδο δηλαδή μετά τη λήξη της επώασης και καταγράφεται ο αριθμός των αυγών, πόσα από αυτά εκκολάφτηκαν, τη πορεία των νεογνών κλπ ώστε να υπάρξουν πληροφορίες που βοηθούν στην επιστημονική παρακολούθηση της θαλάσσιας χελώνας Caretta-caretta με σκοπό τη προστασία της.

 

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας ενημερώνει πως όλα τα παραπάνω φυσικά είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται να έχουμε μαζί, είναι η καλή μας διάθεση.

Όσοι είναι κάτοικοι Ζακύνθου, μπορούν αν θέλουν, να γίνουν μέλη της ομάδας «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» στο facebook και να συνεισφέρουν με ιδέες και προτάσεις.
Και όποιος ή όποια θέλει να έρθει και δεν έχει μεταφορικό μέσο, μπορεί να στείλει μήνυμα ώστε να έρθει με μεταφορικό μέσο άλλου φίλου.

Ώρα

Κυριακή 11:00