Οκτώβριος, 2016

κυρ09οκτ(οκτ 9)11:00Περίπατος Μπόχαλη, Αγία Τριάδα, Κρυονέρι, ΑκρωτήριΥπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, οδός Φιλικών, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Περίπατος

Περίπατος

Λεπτομέρειες

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας καλεί σε έναν περίπατο στην Μπόχαλη, την Αγία Τριάδα, το Κρυονέρι και το Ακρωτήρι, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016.
Σημείο συνάντησης: Υπαίθριο Θέατρο της Ζακύνθου (στο ψήλωμα), ώρα 11:00 το πρωί.
Ο περίπατος θα έχει κυκλική πορεία.

Ξεκινάμε από το Υπαίθριο Θέατρο, ανεβαίνουμε στον Άγιο Γεώργιο των Φιλικών και στο Εβραϊκό Νεκροταφείο, κατηφορίζουμε από τα σκαλάκια του ψηλώματος προς τη συνοικία της Αγ. Τριάδας, στρίβουμε στην οδό Χιώτη και επισκεπτόμαστε το Αγγλικό Νεκροταφείο και την εκκλησία του Αγ. Ιωάννη.
Κινούμαστε προς τον παραλιακό δρόμο του Κρυονερίου, το υδραγωγείο, το τόπο που υπήρχαν οι φυλακές, την εκκλησία της Κρυονερίτισσας.
Ανηφορίζουμε λίγα μέτρα και στρίβουμε σε ένα δρομάκι όπου προσπερνάμε την έπαυλη του Διονύσιου Σολωμού, τις κεραίες του ΟΤΕ, τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης της καθολικής εκκλησίας.
Κατευθυνόμαστε προς τη Μπόχαλη και κατηφορίζουμε από το μονοπάτι της Κοντής μέχρι το Υπαίθριο Θέατρο.

Θα γίνουν στάσεις όπου θα γίνει μια μικρή ξενάγηση των χώρων σε:
1) Άγιο Γεώργιο των Φιλικών
2) Αγγλικό νεκροταφείο
3) Yδραγωγείο Κρυονερίου
4) Έπαυλη του Διονύσιου Σολωμού
5) πλατεία Μπόχαλης

Υπολογίζουμε ότι ο περίπατος μας μαζί με τις στάσεις, θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες.
Θα υπάρχει μεταφραστής από την Ελληνική στην Αγγλική γλώσσα, προκειμένου να γίνει κατανοητή η ξενάγηση των χώρων από τους ξενόγλωσσους φίλους μας.

 

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας ενημερώνει πως όλα τα παραπάνω φυσικά είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται να έχουμε μαζί, είναι η καλή μας διάθεση.

Όσοι είναι κάτοικοι Ζακύνθου, μπορούν αν θέλουν, να γίνουν μέλη της ομάδας «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» στο facebook και να συνεισφέρουν με ιδέες και προτάσεις.

 

Ώρα

Κυριακή 11:00

Τοποθεσία

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο

οδός Φιλικών, Ζάκυνθος Πόλη