Νοέμβριος, 2016

κυρ06νοε(νοε 6)11:00Περίπατος - Αγνάντεμα από το μπαλκόνι της ΖακύνθουΚατηγορία:Περίπατος

Ζάκυνθος

Λεπτομέρειες

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας καλεί να περπατήσουμε στα μονοπάτια της ορεινής περιοχής του Μαχαιράδου αγναντεύοντας την πεδινή Ζάκυνθο, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016.
Σημείο και ώρα συνάντησης: 11:00 το πρωί, στο πλάτωμα της εκκλησίας της Αγίας Μαύρας στο Μαχαιράδο.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει με ξενάγηση στην εκκλησία της Αγ. Μαύρας και θα προχωρήσουμε προς ένα ανηφορικό δασικό δρόμο μέχρι την εκκλησία του Αγ. Αντωνίου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα απολαμβάνουμε τη θέα όλης της Ζακύνθου ενώ θα γευόμαστε μυρωδιές της ορεινής φύσης. Μόλις φθάσουμε στην εκκλησία του Αγ. Αντωνίου, θα πάρουμε ένα μονοπάτι και θα αρχίσουμε να κατηφορίζουμε προς την ρεματιά της περιοχής. Η βόλτα μας θα γίνει μέσα σε ένα τοπίο από ελιές, θυμάρια, άγρια βλάστηση της ορεινής Ζακύνθου. Η πορεία μας θα φτάσει μέχρι την εκκλησία της Υπαπαντής και θα επιστρέψουμε στην αρχή της διαδρομής μας. Η ξενάγηση στις εκκλησίες της Αγ. Μαύρας και της Υπαπαντής θα γίνει από τον καθηγητή κ. Ζούλα και τον οποίο ευχαριστούμε για την πολιτιστική συμβολή του στο περίπατο μας.

Στη διάρκεια όλης της διαδρομής θα συνοδευόμαστε από τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του πολιτιστικού συλλόγου Μαχαιράδου και τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προθυμία της ξενάγησης, την βοήθεια που μας παρείχαν για την χάραξη της διαδρομής μας καθώς και την φιλοξενία που θα παρέχουν σε όλη μας την παρέα.

Οι ξεναγοί μας θα μας ταξιδέψουν σε όμορφα μέρη, εκκλησίες, τοποθεσίες του χωριού αλλά και θα μας αφηγηθούν ιστορίες από τις παραδόσεις και τις μνήμες του χωριού τους.

Η διαδρομή σε μήκος είναι περίπου 3,5 χλμ και με τις στάσεις υπολογίζουμε να κάνουμε 2,5 ώρες. Είναι εύκολος περίπατος με βατή ανηφορικότητα στην αρχή της διαδρομής και μετά από το μέσο περίπου της διαδρομής έχει ομαλή κατάβαση.

 

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας ενημερώνει πως όλα τα παραπάνω φυσικά είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται να έχουμε μαζί, είναι η καλή μας διάθεση.
Όσοι είναι κάτοικοι Ζακύνθου, μπορούν αν θέλουν, να γίνουν μέλη της ομάδας «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» στο facebook και να συνεισφέρουν με ιδέες και προτάσεις, καθώς και με την εθελοντική τους διάθεση για την οργάνωση των περιπάτων.
Όποιος ή όποια θέλει να έρθει και δεν έχει μεταφορικό μέσο, μπορεί να στείλει μήνυμα ώστε να έρθει με μεταφορικό μέσο άλλου φίλου.
Να σημειωθεί ότι καθένας έχει την απόλυτη ευθύνη των πράξεων του κατά τη διάρκεια του περιπάτου.

Ώρα

Κυριακή 11:00