Ιουλίου, 2016

τρ19ιουλ(ιουλ 19)21:15CancelledΠαιδική Θεατρική παράσταση "Τα Ψηλά Βουνά"Αναβάλεται για τον ΑύγουστοΥπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, οδός Φιλικών, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Θέατρο,Παιδί

Παιδική Θεατρική παράσταση

Λεπτομέρειες

Η Παιδική Θεατρική παράσταση «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου την Τρίτη 19 Ιουλίου 2106 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου.
Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας παιδιών που όταν τελειώνουν την τελευταία τάξη του ελληνικού σχολείου αποφασίζουν (με την άδεια των γονιών τους) να κάνουν μόνα τους διακοπές για περίπου δύο μήνες στα βουνά της Ευρυτανίας. Εκεί, μέσα στις ομορφιές της φύσης, μαθαίνοντας τις ιστορίες των ανθρώπων που συναντούν, φτιάχνουν μια κοινότητα που εξυμνεί το ομαδικό πνεύμα, την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό, μαθαίνουν να ξεπερνούν στις δυσκολίες της ζωής μέσω της συνεργασίας και της εκτίμησης απέναντι στον άλλο, πάντα με χιούμορ και χωρίς βαρύγδουπες διδαχές.

Ένα βιβλίο θησαυρός που αποτελεί κοµβικό σταθµό στην ιστορία της εκπαίδευσης. Μια σπάνια νότα δροσιάς και ψυχικής ευφορίας για το ελληνικό σχολείο, που ισάξιά της δύσκολα θα επισηµαίναµε έως σήµερα.

Η παράσταση διατηρεί το λόγο και τις εικόνες του βιβλίου αυτούσια, έτσι ώστε και αν ακόµα το παιδί δε γνωρίζει “Τα Ψηλά Βουνά”, αισθάνεται οτι έχει διαβάσει το βιβλίο φεύγοντας από το θέατρο.
Τα σκηνικά της παράστασης εµπλουτίζονται µε ψηφιακές προβολές υψηλής ανάλυσης από κινούµενα σχέδια, που βασίζονται στις αυθεντικές εικόνες του βιβλίου όπως ακριβώς τις σχεδίασε ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου. Πρώτη φορά σε παιδική παράσταση ψηφιακές προβολές κινουµένων σχέδιων συγχρονίζονται και αλληλεπιδρούν µε την κίνηση των ηθοποιών. Δηµιουργείται έτσι ένα υπέροχο βουκολικό περιβάλλον, µε δάσος, άστρα και ουρανό, που θα εκστασιάσει τα παιδιά. Θα νιώσουν ότι πηγαίνουν εκδροµή και θα μοσχοβολάει παντού ρίγανη και θυµάρι!

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Προσαρμογή: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Σκηνικά & Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Πρωτότυπη Μουσική: Θωμάς Καραχάλιος
Χορογραφία: Δημήτρης Μαργαρίτης
Ψηφιακά Video: Νίκος Τσιμούρης
Κινούμενα Σχέδια: Βαγγέλης Σιγάλας
Σχεδιασμός Φωτισμού: Κάλτσου Στέλλα
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Αναστασία Σιωπίδου, Νίκος Μαραθάς
Βοηθός Σκηνογράφου: Αναστασία Αγαθού
Εκπαιδευτική Σύμβουλος: Ειρήνη Ιακώβου – Δασκάλα 30ου Δ. Σχ. Περιστερίου

Παίζουν:
Δηµήτρης Κουρούµπαλης (Φάνης), Άρης Τρουπάκης (Αφηγητής, Πατέρας, κυρ-Στέφανος, Δάσκαλος, Προεστός, γριά- Χάρµαινα), Θανάσης Δόβρης (Αντρέας), Γρηγόρης Ποιµενίδης (Φουντούλης, Χωρικός), Κλεοπάτρα Μάρκου (Μάνα, Δήμος, Αφρόδω), Σωτήρης Μεντζέλος (Καλογιάννης), Γιώργος Σύρµας (Μαθιός), Παντελής Φλατσούσης (Δημητράκης), Γιώργος Φλωράτος (Κωστάκης, Λάμπρος).

 

Ώρα

Τρίτη 21:15

Τοποθεσία

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο

οδός Φιλικών, Ζάκυνθος Πόλη