Ιουλίου, 2017

κυρ09ιουλ(ιουλ 9)18:00Πάμε μια βόλτα στο φεγγάριΚατηγορία:Περίπατος

Πλοίο Ζάκυνθος

Λεπτομέρειες

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας καλεί σε μια βόλτα με την Πανσέληνο, εκστασιαζόμενοι μέσα στη φεγγαρο-πλημμύρα χρωμάτων, αύρας, ονείρων, απολαύσεων και επιθυμιών, την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017.

Σημείο και ώρα συνάντησης: 18:00, στον κόλπο του Αγ. Σώστη στη Λιθακιά.

 

«Γιατί τίποτε δεν είναι αδύνατον όταν υπάρχει αλληλεγγύη, φιλία και καλή διάθεση. Συναντιόμαστε στον κόλπο του Αγ. Σώστη στη Λιθακιά προκειμένου να επιβιβαστούμε στο σκάφος με την επωνυμία «Ελαφόνησος» ιδιοκτησίας του Ηλία Τσουκαλά και του Γιάννη Ποταμίτη οι οποίοι χωρίς εμπορικό κέρδος, μας διαθέτουν το σκάφος τους. Στις 6.15 θα αναχωρήσουμε με το σκάφος προς την πίσω παραλία του Μαραθωνησιού προκειμένου όσοι θέλουν να «ρίξουν» μια βουτιά και ταυτόχρονα να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα με την πανδαισία των χρωμάτων της Ζακυνθινής θάλασσας και την αρμονία της Ζακυνθινής στεριάς με τα παστέλ χρώματα.

 

Μετά από την μαγεία του ηλιοβασιλέματος θα κατευθυνθούμε στις σπηλιές του Κεριού και κατόπιν στη περιοχή των Μυζηθρών στο Κερί όπου η ασημένια βροχή της πανσέληνου θα γαληνέψει ή θα σκουντήσει (ανάλογα τη διάθεση του καθενός) την ψυχική ευφορία μας.

 

Θα επακολουθήσει αραξοβόλι σε ένα απάτητο ορμίσκο της περιοχής όπου θα αρχίσει το σχετικό ψήσιμο με σουβλάκια προκειμένου να ξεκινήσουμε το βραδινό γεύμα μας. Η νύχτα θα κυλήσει με «χάρτινο το φεγγαράκι», «φεγγάρι μάγια μούκανες», «το φεγγάρι πάνω Θε μου» αλλά και με τραγούδια που θα αποφασίζει ο εκτελεστής των οπτικών δίσκων (CD). Ο χορός θα είναι σχεδόν υποχρεωτικός ακόμη και σε αυτούς που δεν λικνίζονται…

 

Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει όλες τις μεταφορές με το σκάφος, τρία χοιρινά σουβλάκια και μία μπύρα ή αναψυκτικό στη συμβολική τιμή των 12,00 ευρώ ανά άτομο. Τα χρήματα του κόστους συμμετοχής αντιστοιχούν μόνο στα καύσιμα, στα έξοδα του σκάφους, στο φαγητό και στα ποτά και δεν υπάρχει κανενός είδους εμπορική εκμετάλλευση. Επίσης αν κάποιος επιθυμεί να φέρει επιπλέον φαγητό και επιπλέον ποτά από το σπίτι του, είναι ελεύθερος να τα φέρει.
Η βόλτα στο φεγγάρι για να πραγματοποιηθεί πρέπει να είμαστε τουλάχιστον 50 άτομα ενώ ο μεγαλύτερος και επιτρεπτός αριθμός ατόμων (για λόγους ασφαλείας) είναι 150 άτομα. Για αυτό το λόγο όσοι επιθυμούν να έρθουν θα πρέπει να προκαταβάλλουν το ποσό δηλώνοντας συμμετοχή (μόνο πρωινές ώρες) στην Αγγελική Μαργαρίτη η οποία εργάζεται στη Περιφέρεια (κτήριο πρώην Νομαρχίας) στο 2ο όροφο ή στη Τασία Καμπίτση η οποία εργάζεται στο ίδιο κτήριο στο 1ο όροφο.

Οι πρώτοι 150 φίλοι ή φίλες που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα συμμετέχουν στη βόλτα στο φεγγάρι. Ακόμη αν κάποιος έχει δηλώσει προκαταβάλλοντας το ποσό, δεν θα μπορέσει να λάβει επιστροφή παρά μόνο να μεταβιβάσει το δικαίωμα του σε άλλο ή άλλη φίλη ενημερώνοντας μας έγκαιρα.»

 

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον Ηλία και τον Γιάννη που προσφέρουν το σκάφος τους και τις υπηρεσίες του σκάφους τους χωρίς οικονομικό κέρδος, την Μίρκα και την Μέλτα που βοήθησαν να στηθεί αυτή η βόλτα, την Αγγελική και την Τασία που βοηθούν για την διαδικασία των συμμετοχών.

 

 

Όσοι είναι κάτοικοι Ζακύνθου, μπορούν αν θέλουν, να γίνουν μέλη της ομάδας «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» στο facebook και να συνεισφέρουν με ιδέες και προτάσεις, καθώς και με την εθελοντική τους διάθεση για την οργάνωση των περιπάτων και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων της ομάδας.

 

Ώρα

Κυριακή 18:00