Ιανουάριος, 2019

σαβ19ιαν21:00Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία | Θέατρο Τέχνης Καρόλου ΚουνΜουσικό Σχολείο Ζακύνθου, Ερυθρού Σταυρού 1, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Θέατρο

Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία | Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Λεπτομέρειες

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζει το εμβληματικό έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε “Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία” σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, στο αμφιθέατρο του μουσικού Σχολείου, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, στις 21:00.

Το έργο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας στον σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο. H κατάσταση της γυναίκας είναι παντού και πάντα ίδια. Γυναίκες, αδελφές, μητέρες, φίλες, με ανάγκη για αγάπη και σεβασμό. Μια κραυγή απόγνωσης και σημαία επανάστασης. Σεξουαλική δουλεία και εξέγερση στην κοινωνική και οικογενειακή καταπίεση. Το ισχυροαδύναμο φύλο ανά τους αιώνες. Ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Ένα έργο με λόγο καθημερινό και υπερβατικό που ακουμπάει στην καρδιά, αλλά δίνει γροθιά στο στομάχι. Όλοι μας σε όλες τις φράσεις. Τόσο τρομακτικά οικείο. Ένα υπέροχο κράμα, με δραματικό γέλιο και κωμικό δάκρυ.

Το έργο πρωτοανέβηκε το 1977, με τη Φράνκα Ράμε να παίζει όλους τους ρόλους. Έκτοτε παίζεται συνεχώς σε όλο τον «πολιτισμένο» κόσμο.

Παίζουν:
ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ (Τζένη Κόλλια)
Η ΜΑΜΑ-ΦΡΙΚΙΟ (Γιάννα Μαλακατέ)
ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (Ράνια Παπαδάκου)

Συντελεστές:
Μετάφραση: Αχιλλέας Καλαμάρας
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Μουσική- στίχοι : Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά και κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη
Επιμέλεια κίνησης: Φαίδρα Σούτου
Μουσικό περιβάλλον: Βάιος Πράπας
Τα τραγούδια και τα μουσικά θέματα, βασισμένα σε βασικές ιταλικές μελωδίες, επεξεργάστηκαν από κοινού ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Βάιος Πράπας.
Βοηθός σκηνοθέτη: Τζένη Κόλλια
Βοηθός σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη
Φωτογραφίες: Γιώργης Καπελώνης, Σταύρος Χαμπάκης
Υπεύθυνη περιοδείας: Φούλα Κορομπέλη

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6983343201
Εισιτήρια θα διατίθενται στην είσοδο.

Διοργάνωση Λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ»

Αφίσα

 

Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία | Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Ώρα

Σάββατο 21:00

Τοποθεσία

Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου

Ερυθρού Σταυρού 1, Ζάκυνθος Πόλη