Αυγούστου, 2018

δευτ13αυγ(αυγ 13)18:00τετ22(αυγ 22)22:00Ωάννες | Angels & DemonsΈκθεση γλυπτικήςAl Nur Gourmet Food & Cocktail, Δρόμος Αργασίου-Βασιλικού, ΞυλόκαστροΚατηγορία:Έκθεση

Ωάννες | Angels & Demons

Λεπτομέρειες

O Ωάννες (aka Yiannis Brouzos) παρουσιάζει τα έργα του σε έκθεση γλυπτικής που θα πραγματοποιηθεί στο Al Nur Gourmet Restaurant στο Αργάσι, από τη Δευτέρα 13 ως και την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, ώρες 18:00 – 22:00.

Η έκθεση έχει τίτλο “Angels and Demons” και αποτελείται από 8 νέα γλυπτικά έργα που δημιούργησε o καλλιτέχνης στο νησί της Ζακύνθου καθώς και 6 παλαιότερα. Θα υπάρχει επίσης βιβλίο με σειρά σχεδίων τα οποία θα διατεθούν σαν συνεισφορά στον αγώνα που κάνουμε όλοι για τον Διονύση Προκόπη.

Η έκθεση είναι υπό την αιγίδα του ομίλου UNESCO Zακύνθου.

 

Δήλωση του καλλιτέχνη

«Στο εικαστικό μου έργο πάντα υπήρξα παρατηρητής της ανθρώπινης φύσης. Κυρίως εργάζομαι όπως ένας ανατόμος που ανοίγει ένα σώμα και καταγράφει το εσωτερικό του. Κρατάει σημειώσεις, σχεδιάζει, παρατηρεί. Δεν είχα ποτέ καμία διάθεση να κρίνω αυτό που έβλεπα, ήθελα μονάχα να το αναγνωρίσω και ίσως να κατανοήσω όσο γίνεται την πολύπλοκη φύση του. Έστησα λοιπόν το πρώτο μου εργαστήρι και άρχισα να εργάζομαι πάνω στο specimen (το επιστημονικό δείγμα) που γνώριζα καλύτερα, τον ίδιο μου τον εαυτό. Το εργαστήριο μου ήταν ο περιβάλλον χώρος μου και μου έδινε κάθε φορά τα εργαλεία για να εξελίξω την δουλειά μου και να μπω όσο γίνεται πιο βαθιά στην έρευνά μου. Μεγάλα εργαστήριά μου υπήρξαν ο τόπος που γεννήθηκα και μεγάλωσα, ο Πειραιάς, και η Τήνος, που με το άγριο τοπίο της μεταμόρφωσε τη δουλειά μου. Μικρότερα εργαστήρια, όχι λόγω του τοπίου αλλά του χρόνου διαμονής μου, τα ταξίδια μου ανά τον κόσμο. Εδώ και δύο χρόνια η ζωή μου δώρησε ένα εργαστήρι, το νησί της Ζακύνθου. Η Ζάκυνθος είναι ένας τόπος για αυτούς που αγαπάνε την κίνηση, την αλλαγή, την μετατροπή της ενέργειας. Είναι ένας τόπος δίχως πάτωμα και δίχως ταβάνι. Οδήγησε το έργο μου σε μονοπάτια που δεν μπορούσα να ελέγξω, ίσως γιατί μαγεύτηκα από το άγνωστο που αντίκρισα μπροστά μου, απελευθερώνοντας τα πιο βαθιά συναισθήματα της ανθρώπινης φύσης. Το φως τόσο εκτυφλωτικό, το σκοτάδι τόσο βαθύ όσο πουθενά αλλού. Η χαρά και η Αρμονία στην ψυχή να σε κάνουν αιθερικό και ο πόνος να σε πνίγει στο χώμα. Η έκθεση αυτή είναι αφιερωμένη σε σένα αγαπημένο εργαστήρι.»

Ώρα

Δευτέρα 18:00 - Τετάρτη 22:00

Τοποθεσία

Al Nur Gourmet Food & Cocktail

Δρόμος Αργασίου-Βασιλικού, Ξυλόκαστρο