Οκτώβριος, 2019

κυρ13οκτ10:00Καθαρισμός Ναυαγίου (δια ξηράς & θαλάσσης)Κατηγορία:Δράση

Παραλία Ναυάγιο Ζάκυνθος

Λεπτομέρειες

Η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Πλοίων Πόρτο Βρώμη – Μαριών και το ΚΤΕΛ Ζακύνθου, προχωρούν σε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του Ναυαγίου όπως και του βυθού, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.

Στο νησί μας έρχεται για 2η φορά η Εθελοντική Ομάδα Δυτών “WE DIVE WE CLEAN” από την Αθήνα που σε συνεργασία με το καταδυτικό κέντρο του ΦΑΝΗ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ θα επιχειρήσουν τον καθαρισμό του βυθού της περιοχής από τα σκουπίδια.

Το ΚΤΕΛ Ζακύνθου βάζει λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει από την Πλατεία Σολωμού την Κυριακή στις 10:00 το πρωί και θα μεταφέρει δωρεάν όσους εθελοντές θελήσουν να περάσουν ένα διαφορετικό Κυριακάτικο πρωινό συνδυάζοντάς το με καθαρισμό στην παραλία του Ναυαγίου και μπάνιο στην μαγευτική παραλία αυτού. Το λεωφορείο θα καταλήξει στην παραλία Πόρτο Βρώμη Μαριών, όπου οι επιχειρηματίες θα παραλάβουν τους εθελοντές με τα πλοιάριά τους και θα τους μεταφέρουν δωρεάν στην παραλία του Ναυαγίου. Εκεί θα ακολουθήσει ο καθαρισμός της παραλίας δια ξηράς και δια θαλάσσης από τους φίλους της εθελοντικής ομάδας, τους επιχειρηματίες που δρουν στην περιοχή αλλά και από τους εθελοντές δύτες που θα έρθουν στη Ζάκυνθο σε συνεργασία με άλλους από το νησί μας.

Γάντια και σακούλες θα μοιραστούν στον τόπο καθαρισμού. Όταν καθαριστεί η παραλία και γίνει και το σχετικό μπάνιο για όσους θέλουν, θα ακολουθήσει με τον αντίστροφο τρόπο η επιστροφή στην πόλη της Ζακύνθου.

Καλούνται όλοι οι φίλοι Εθελοντές να συνδράμουν στην δράση αυτή. Παράλληλα περνάμε για μια ακόμη φορά το σύνθημα για μια ΚΑΘΑΡΗ ΖΑΚΥΝΘΟ.

 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί εφόσον το επιτρέψει ο καιρός, διαφορετικά θα μετατεθεί την επόμενη Κυριακή.

Ώρα

Κυριακή 10:00