Σεπτέμβριος, 2017

παρ01σεπ19:00παρ08(σεπ 8)20:00Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας | Πρόγραμμα ΣεπτεμβρίουΞενοπούλειος Παιδική Βιβλιοθήκη, Γαΐτα 5, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Παιδί

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017

Λεπτομέρειες

Μικροί και μεγάλοι φίλοι ελάτε κι αυτό το καλοκαίρι στην Ξενοπούλειο Παιδική Βιβλιοθήκη και πάρτε μέρος στα δημιουργικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας.

38 δράσεις με 29 εθελοντές θα σας ταξιδέψουν στα μονοπάτια της γνώσης. Η βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή το πρωί 10:00-13:00 και 18:00-21:00.

Βρείτε παρακάτω το Πρόγραμμα των Εργαστηρίων για τον μήνα Σεπτέμβριο 2017.

 

Στην φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”, περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.

Από τις 15 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017, το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί γονείς και παιδιά σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα!

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ στη Ζάκυνθο
Ξενοπούλειος Παιδική Βιβλιοθήκη  

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1-9-2017: (19:00) Τα σημεία επαφής στον ηλεκτρισμό. Φτιάχνουμε ηλεκτρικά κυκλώματα και δημιουργούμε σημεία επαφής, με την Ελένη Μυλωνά, για παιδιά 9-12 ετών ,με προεγγραφή, στη βιβλιοθήκη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2-9-2017: (18:30 ) Σημεία των καιρών. Περιγράφουμε την εποχή που ζούμε. Πώς είναι το σχολείο, οι σχέσεις μας, οι φιλίες μας, η οικογένειά μας, η πόλη μας. Αυτά είναι τα σημεία των δικών μας καιρών, με τις Άννα Μαρία και Μαργαρίτα Λιβέρη και Αθανασία Γκλεζάκη, στην Αναφωνήτρια στο περίβολο του μοναστηριού, Για παιδιά 9-12 ετών .

ΔΕΥΤΕΡΑ 4-9-2017: (19:00) Το σημείο πήξης και τήξης. Μια συνάντηση για να φάμε παγωτό, με την Αλεξάνδρα Κατσαΐτου, από 5 χρονών, με προεγγραφή, στη βιβλιοθήκη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6-9-2017 (19:00 ) Οι λέξεις ως σημεία. Ένα παιχνίδι αφήγησης και συγγραφής με αφετηρία τρεις λέξεις, με τις Άννα Μαρία Λιβέρη και Παναγιώτα Ακτύπη, για παιδιά 6-12 ετών με προεγγραφή, στη βιβλιοθήκη.

ΠΕΜΠΤΗ 7-9-2016 (17:30) Οι φάροι σημεία στη θάλασσα. Οι φάροι αφηγούνται ιστορίες τρικυμίας, καταιγίδων, ναυαγίων, με την Παναγιώτα Ακτύπη και την Άννα Μαρία Λιβέρη, για παιδιά 6-12 ετών, στο φάρο Κρυονερίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8-9-2017:
(11:00) Γλυκά και αλμυρά σημεία. Φτιάχνουμε μικρές στρογγυλές γλυκές και αλμυρές βούλες για να κεράσουμε τους επισκέπτες στη γιορτή λήξης της καλοκαιρινής εκστρατείας, με τις Ευριδίκη Κακολύρη και Μαρεντίνα Γιατρά, για όλα τα παιδιά από 5 χρονών, με προεγγραφή, στη βιβλιοθήκη.
(19:00 ) Γιορτή λήξης. Οι περιπέτειες των σημείων αφηγούνται τις ιστορίες τους στους επισκέπτες της βιβλιοθήκης, για όλα τα παιδιά (από 4 χρονών) με τον σύλλογο φίλων της Ξενοπούλειου παιδικής βιβλιοθήκης.

 

 

Οι βιβλιοθήκες αποτελούν σημεία γύρω από τα οποία πλέκονται ιστορίες, μεγαλώνουν παιδιά, γεννιούνται δυνατότητες, χτίζονται κοινότητες. Είναι σημεία συνάντησης. Τα σημεία των βιβλιοθηκών συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργούν δίκτυα. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει αναλάβει πανελλήνιες δράσεις, αναδεικνύοντας τις βιβλιοθήκες – μέλη του ως κέντρα της κάθε κοινότητας. Συντονιστής και κομβικό σημείο του ΔΕΒ είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η οποία το 2017 διανύει μία απόσταση τόσο γεωγραφική όσο και συμβολική, από ένα σημείο σε ένα άλλο, από το εμβληματικό Βαλλιάνειο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.

Ώρα

Παρασκευή 19:00 - Παρασκευή 20:00

Τοποθεσία

Ξενοπούλειος Παιδική Βιβλιοθήκη

Γαΐτα 5, Ζάκυνθος Πόλη