Ιουλίου, 2016

σαβ16ιουλ21:15"Ειρήνη" του ΑριστοφάνηΥπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, οδός Φιλικών, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Θέατρο,Παιδί

Λεπτομέρειες

Την “Ειρήνη” του Αριστοφάνη, το αρτιότερο, ομορφότερο και καυστικότερο αντιπολεμικό έργο, σε διασκευή Γιάννη Καλαντζόπουλου, παρουσιάζει η παιδική σκηνή του θεάτρου Λύχνος στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζακύνθου το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016, στις 21:15.

Ο Τρυγαίος-Καραγκιόζης, αηδιασμένος από τα δεινά του πολέμου προσπαθεί με ένα σκαθάρι να βρει τον Δία και να τον παρακαλέσει να σταματήσει τον πόλεμο. Μετά από πολλές περιπέτειες και με την βοήθεια των θεατών καταφέρνει να ελευθερώσει την Ειρήνη και να την φέρει πίσω στην ανθρωπότητα. Ώσπου όμως να την εδραιώσει οριστικά στον τόπο, απ το σπίτι του παρελαύνουν διάφοροι τύποι, έμποροι όπλων, ψευτομάντεις, συκοφάντες και δημαγωγοί που δημιουργούν ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Αλλά και αγρότες, τεχνίτες, διανοούμενοι και άνθρωποι του μόχθου. Τελικά η Ειρήνη και η Δημοκρατία νικούν.

Στο έργο με εύστοχο τρόπο γίνεται αναφορά στη σημερινή δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και στις εμπόλεμες ζώνες, ενώ δεικτικά προειδοποιούνε για τον κίνδυνο της εξάπλωσης του φασισμού. Όλα αυτά πάντα με τρόπο που σέβεται τον παιδικό ψυχισμό και δίχως να ξεφεύγει από τα όρια του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της παιδικής παράστασης.

Μετάφραση: Γιάννης Καλαvτζόπουλος
Σκηνοθεσία: Μάκης Αρβανιτάκης
Σκηνικά: Σοφία Παππά
Κοστούμια: Κατερίνα Μαλέσκου
Μουσική: Δημήτρης Λέκκας
Χορογραφία: Δήμητρα Νικοπούλου
Παίζουν: Μάκης Αρβανιτάκης, Νίκος Τσεργάς, Ιορδάνης Καλέσης, Ανδρομάχη Γεωργίου, Κατερίνα Οικονομίδη, Μαρία Παπαγιάννη, Σοφία Φράστα

 

Ώρα

Σάββατο 21:15

Τοποθεσία

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο

οδός Φιλικών, Ζάκυνθος Πόλη