Μαΐου, 2018

παρ25μαι18:0021:00Η πρωτη μου λογοτεχνία | ΠορτοκάλιΠολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι, ΑργάσιΚατηγορία:Παιδί

Τζέμη Τασάκου | Η Πρώτη μου Λογοτεχνία

Λεπτομέρειες

Η συγγραφέας Τζέμη Τασάκου θα μας εξιστορήσει με διαδραστικό τρόπο βιβλία που έχει η ίδια διασκευάσει από την σειρά “Η Πρώτη μου Λογοτεχνία” των εκδόσεων Μεταίχμιο, στον Πολυχώρο Γεύσεων Πορτοκάλι, την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, 18:00 – 21:00.

Τα βιβλία της σειράς απευθύνονται σε παιδιά που φοιτούν στο προνήπιο, το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τρεις τάξεις του δημοτικού και μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα εξαιρετικό εργαλείο για το μάθημα της φιλαναγνωσίας στο σχολείο. Η ανάγνωση αυτών των κειμένων, παράλληλα με την ανάπτυξη της φαντασίας και την καλλιέργεια της γραπτής έκφρασης, μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για συζήτηση γύρω από τις διαχρονικές αξίες που αυτά καλλιεργούν: την ειλικρίνεια, τη συμπόνια, την υπομονή, την τιμιότητα, τη δικαιοσύνη, την υπευθυνότητα, την ελευθερία, τη φιλία, την αγάπη, τον σεβασμό, τη γενναιοδωρία. Τα βιβλία της σειράς μπορούν ακόμη να αξιοποιηθούν για δραματοποίηση, ενώ η εικονογράφηση των βιβλίων μπορεί να δώσει την αφορμή για συζήτηση ή δραστηριότητες στην τάξη.

Ταξιδεύουμε με τη συγγραφέα Τζέμη Τασάκου στις σελίδες της κλασικής λογοτεχνίας παρέα με τον βασιλιά Αστόχαστο, τον Νιλς Χόλγκερσον και τη μικρή Περίνα.

Στο χώρο θα πραγματοποιηθεί και αντίστοιχη έκθεση βιβλίου.

Αφίσα

 

Η πρωτη μου λογοτεχνία | Τζέμη Τασάκου

Ώρα

Παρασκευή 18:00 - Παρασκευή 21:00

Τοποθεσία

Πολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι

Αργάσι