Μαΐου, 2018

σαβ12μαι12:00Η Αυγή και ο Ανθός | ΠορτοκάλιΘεατρική παράσταση για παιδιάΠολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι, ΑργάσιΚατηγορία:Θέατρο,Παιδί

Η Αυγή και ο Ανθός | Hippo Theatre Group

Λεπτομέρειες

Την θεατρική παράσταση για παιδιά “Η Αυγή και ο Ανθός”, του Θωμά Βελισσάρη, θα παρουσιάσει η διεθνής θεατρική ομάδα Hippo στον Πολυχώρο Γεύσεων Πορτοκάλι, το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, στις 12:00 το μεσημέρι.

Το κείμενο βασίζεται σε ελληνικά λαϊκά παραμύθια και παραλογές, ενώ η κεντρική του ιδέα είναι εμπνευσμένη από τον Λάμπρο του Διονύσιου Σολωμού.

Η παράσταση δομείται με επίκεντρο το σώμα και τη φωνή των ηθοποιών. Ζωντανή μουσική, γρήγοροι ρυθμοί, άφθονο χιούμορ, καταιγιστική δράση και στιγμές έντονης συγκίνησης είναι μερικά από τα συστατικά που συνθέτουν ένα πληθωρικό ψυχαγωγικό θέαμα. Θέμα της παράστασης είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και η δύναμη της αλληλεγγύης.

Την παράσταση ακολουθεί ένα σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), μπαίνουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Μέσα σε αυτό το ασφαλές πλαίσιο ευαισθητοποιούνται σε θέματα όπως η προσωπική ελευθερία και η συλλογική ευθύνη, ενώ παράλληλα ενισχύεται η συναισθηματική τους ισορροπία και ενδυναμώνεται η προσωπικότητά τους.

Παίζουν: Ιάσονας Άλυ, Ελένη Ζούμπου, Μαρία Ντίνου
Κείμενο: Θωμάς Βελισσάρης
Σχεδιασμός δραστηριότητων εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, Hippo Theatre Group

Ηλικίες: 4-12
Διάρκεια: 70΄

 

 

Ώρα

Σάββατο 12:00

Τοποθεσία

Πολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι

Αργάσι