Απριλίου, 2017

σαβ08απρ(απρ 8)20:30Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει & τραγουδά ΠαπαδιαμάντηΙερός Ναός Παναγίας της Φανερωμένης, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Εκδηλώσεις

Αλίκη Καγιαλόγλου

Λεπτομέρειες

Ζάκυνθος | Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει & τραγουδά Παπαδιαμάντη 08/04/17Η Αλίκη Καγιαλόγλου θα παρουσιάσει την παράσταση «Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει και τραγουδά Παπαδιαμάντη» στη Ζάκυνθο, σε μία διοργάνωση της Λέσχης «Γέρανος», το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου 2017, στις 20:30, στον Ιερό Ναό Φανερωμένης.

 

Όταν η μουσική τέχνη γίνεται μέθεξη, ζωή και δημιουργία, με μονοπάτι την ερμηνεία…

 

Μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες του Ελληνικού Τραγουδιού και του λόγου, η Αλίκη Καγιαλόγλου, θα παρουσιάσει την παράσταση με τίτλο ««Η Αλίκη Καγιαλόγλου διαβάζει και τραγουδά Παπαδιαμάντη», σε μουσική Άλκη Μπαλτά που έχει παιχτεί στο Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου), σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στην Κωνσταντινούπολη υπό την αιγίδα του Πατριάρχη.

Η καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει  αποσπάσματα από τα έργα του Παπαδιαμάντη όπως “Γλυκοφιλούσα”, “Αγιά Αναστασσά”, “Τρελή Βραδιά”, “Καλούμπας”, “Το μοιρολόγι της Φώκιας”, έργα που θα γίνουν οικεία, προσιτά και αγαπητά στο κοινό με την ανεξίτηλη φωνή και ερμηνεία της. Η Αλίκη Καγιαλόγλου θα αποδώσει επίσης τραγούδια διαφορετικά μεταξύ τους, σε εντελώς ξεχωριστό ύφος το καθένα, δημιουργώντας  μέσα από την καθαρότητα και την ποιότητα της φωνής της στο τραγούδι και την απαγγελία, έναν ολόκληρο κόσμο. Η διδασκαλία των κειμένων είναι του Δήμου Αβδελιώδη. Στο πιάνο ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης.

 

Παραμονές του κόσμου… Στα μισοσκόταδα των ημερών, όταν η μέρα με τη νύχτα τραβομαλλάνε τον ήλιο πάνω κάτω για το ποια θα επικρατήσει, είμαστε οπωσδήποτε πολύ τυχεροί όσοι μπορούμε να εισπράξουμε το φόρτε της φύσης της γεμάτης χρώματα κι αρώματα με τις αισθήσεις σε διέγερση τώρα που αρχίζει η μεγάλη αναμονή, μέσα από μια τέτοια μουσική δημιουργία.

Συνήθειες και χαμογελαστές αναμνήσεις προσμονή και αναμονή για κάτι το απερίγραπτα ιδιαίτερο, ένα άρωμα θείο, μια ησυχία ιερή, η μουσική να μιλάει κατευθείαν στη καρδιά και να μπλέκει αρμονικά τη ζωή το θάνατο την αγάπη.

Κραταιά ως θάνατος η αγάπη… Είναι στιγμές που σου κόβεται η ανάσα με το πένθος στα μάτια και το «Ω γλυκύ μου έαρ» στα χείλη. Το Πένθος και το Άνθος…

 

Σ΄ αυτή τη μαγική βραδιά θα συμμετάσχει η χορωδία Ζακύνθου «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» που θα αποδώσει υπέροχους βυζαντινούς ύμνους των ημερών.

Σολίστας ο τενόρος Δημήτρης Σιγαλός, στο πιάνο ο Νίκος Ιατράς και στη διεύθυνση ο Αντώνης Κλάδης.

 

Διοργάνωση: Λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ»

Είσοδος ελεύθερη

 

Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μέλους της χορωδίας της Φανερωμένης Φώτη Κοριανίτη.

Περισσότερες πληροφορίες: Παναγιώτης Κοντοσταυλάκης, τηλ. 6983343201

 

Ώρα

Σάββατο 20:30

Τοποθεσία

Ιερός Ναός Παναγίας της Φανερωμένης

Ζάκυνθος Πόλη