Ιουνίου, 2017

κυρ04ιουν(ιουν 4)22:30Haig Yazdjian & Δημήτρης Υφαντής | ΠορτοκάλιΠολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι, ΑργάσιΚατηγορία:Night Life

Haig Yazdjian & Δημήτρης Υφαντής

Λεπτομέρειες

Ζάκυνθος | Haig Yazdjian & Δημήτρης Υφαντής στο Πορτοκάλι 04/06/17Ο Haig Yazdjian και ο Δημήτρης Υφαντής ζωντανά με ήχους παραδοσιακούς στον Πολυχώρο Γεύσεων Πορτοκάλι, την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, στις 22:30.

 

Μαζί τους οι εξαιρετικοί μουσικοί:

Γιάννης Κυριμκυρίδης στα πλήκτρα
Γιώργος Κοντογιάννης στη λύρα και τα κρουστά

 

Ο Αρμένιος Haig Yazdjian (Χάϊκ Γιαζιτζιάν) γεννήθηκε στo Χαλέπι της Συρίας, αρχές της δεκαετίας του ’80 ήρθε στην Ελλάδα, όπου και ζει μόνιμα. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς βιρτουόζους στο ούτι κι ένας ιδιαίτερος συνθέτης, ανήκοντας, πλέον, στο μουσικό δυναμικό του τόπου μας, χωρίς, φυσικά, να χάνει την παγκοσμιότητά του σαν άνθρωπος και καλλιτέχνης.

Ο Δημήτρης Υφαντής προερχόμενος απο τα Γιάννενα πρωτοπαρουσιάστηκε από τη Δήμητρα Γαλάνη με το “Καίγομαι και σιγολιώνω” το 1997 και συνέχισε με δύο προσωπικούς δίσκους cd με τίτλους «Από χώμα και νερό» το 1998 και «Η μια ζωή μες την άλλη» το 2000.

 

Το 2002 μαζί με την Ερωφίλη και το Νίκο Κουρουπάκη δημιούργησαν το φωνητικό σχήμα Τρίφωνο. Στα 11 χρόνια της παρουσίας του Τριφώνου, αποκόμισε σαν τραγουδιστής και σαν τραγουδοποιός δύο πλατινένιους και τρεις χρυσούς δίσκους.

 

Περιδιαβαίνοντας στα μονοπάτια της μουσικής παράδοσης, καθένας από τη δική του μάνα-γη, οι δυο καλλιτέχνες συναντιούνται για πρώτη φορά μαζί, ζωντανά, στη σκηνή ολοκληρώνοντας έτσι μια φιλία που μετρά πάνω από είκοσι χρόνια! Σεμνοί και ιδιαίτεροι και οι δύο, έχουν δώσει, ο καθένας από την πλευρά του, τη δική τους αισθητική προσέγγιση στο σύγχρονο ελληνικό “έθνικ” ήχο. Ενας κόσμος πλούσιων εμπειριών από προηγούμενες μεγάλες συνεργασίες, ενορχηστρώσεις, συνθέσεις, ξεδιπλώνεται στη σκηνή παντρεύοντας τα φαινομενικά αντίθετα. Χιούμορ, ρυθμός, ταξιδιάρικες μελωδίες, προσφέρονται ειλικρινά και άμεσα στον κόσμο.

 

Ώρα

Κυριακή 22:30

Τοποθεσία

Πολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι

Αργάσι