Μάρτιος, 2019

σαβ02μαρ12:00Η Γιορτή τση ΓκλαούναςΚατηγορία:Εκδηλώσεις

Γκλαούνα

Λεπτομέρειες

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας «Το Κούκεσι» διοργανώνει για 5η χρονιά την γιορτή της παραδοσιακής Ζακυνθινής τηγανίτας – Γκλαούνα, στην έδρα του συλλόγου στο παλιό σχολείο στην Καλλιθέα, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 (μεταφέρθηκε από Κυριακή 24 Φεβρουαρίου), ώρα 12:00 – 18:00.

Την Γιορτή της Γκλαούνας θα την στηρίξουν αρκετοί χορηγοί, πολιτιστικοί σύλλογοι με τα χορευτικά συγκροτήματα τους, η λέσχη αρχιμαγείρων Ζακύνθου και βέβαια μουσική χορός και άφθονες Γκλαούνες και πολύ ψητούρα. Στη διάρκεια της μέρας θα κληρωθούν πολύ ωραία και ενδιαφέροντα δώρα.

Την Γκλαούνα την έφτιαχναν οι Ζακυνθινοί όταν είχαν ξένους στα σπίτια τους σαν κέρασμα, σαν επιδόρπιο αλλά επίσης ήταν πολύ διάσημη που μαζευόταν φίλοι για να γιορτάσουν το τελείωμα της ελιάς. Αυτό το έθιμο είναι πλέον γιορτή όχι μόνο για τα σπίτια μας αλλά για όλους τους Ζακυνθινούς και τούς ξένους που έχουν επισκεφτεί το νησί. Η Γιορτή της “Γκλαούνας” είναι μια αφορμή για να μας ενώσει και να το γιορτάσουμε όλοι μαζί στο χωριό της Καλλιθέας.

Αφίσα

 

Ζάκυνθος | Η Γιορτή τση Γκλαούνας 24/02/19

Ώρα

Σάββατο 12:00

Διαγωνισμός