Ιουλίου, 2016

τρ05ιουλ21:30Ο Γιάννης Μαθές στο ΠορτοκάλιΠοιητές.mp3Πολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι, ΑργάσιΚατηγορία:Night Life

Γιάννης Μαθές

Λεπτομέρειες

Ζάκυνθος - Ο Γιάννης Μαθές στο Πορτοκάλι 05/07/16Ο Γιάννης Μαθές ζωντανά στον Πολυχώρο Γεύσεων Πορτοκάλι, με τη μουσική παράσταση Ποιητές.mp3, την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, ώρα 21:30

Μετα το β’ Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού απο τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο Γιάννης Μαθές, βάζει τα ακουστικά του και «φορτώνει» Έλληνες ποιητές στο mp3 του. Στην μουσική παράσταση Ποιητές.mp3, οι σημαντικότεροι Έλληνες ποιητές φωτίζονται και πάλι μέσα από την φρέσκια ενορχηστρωτική άποψη και ερμηνεία του νέου τραγουδοποιού.

Ο ιδιαίτερος ήχος από το «πειραγμένο» βιολοντσέλο, τα πολυμορφικά πλήκτρα, τα τύμπανα και ηλεκτρονικά κρουστά, διαμορφώνουν πρωτότυπες διασκευές πάνω σε γνωστά μελοποιημένα ποιήματα, από τη Σαπφώ, τον Καρυωτάκη, τον Ελύτη, τον Γκάτσο, τον Ελευθερίου και την Νικολακοπούλου μέχρι τους λαϊκούς ποιητές, τον Παπαδόπουλο και την Παπαγιανοπούλου. Τα σημαντικά ποιήματα, οι ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και το πρωτότυπο Video Art, δίνουν την σκυτάλη στην αμεσότητα των αγαπημένων λαϊκών τραγουδιών, σε μια δίωρη συναυλία.

Χαρακτηριστικές στιγμές, το «Όμορφη και παράξενη πατρίδα», «ο Μενεξές», το «Κοιμήσου Περσεφόνη», αλλά και ο «Τσάμικος» ή το «Είμ’ αητός χωρίς φτερά».

Σημεία στην παράσταση, το καινούριο τραγούδι “Λοξά” και οι βραβευμένοι “Αιρετικοί” σε στίχους του Μάνου Σαγκρή, καθώς και δύο ποιήματα του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και Μίλτου Σαχτούρη που μελοποίησε ο Γιάννης Μαθές, μετά από παραγγελία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Ελληνικού Σχεδίου.

Παίζουν οι μουσικοί:

Γιάννης Καφετζόπουλος – πιάνο, πλήκτρα
Σταύρος Παργινός – βιολοντσέλο, μαντολίνο
Λουκάς Κερκύρας – κοντραμπάσο
Βασίλης Παναγιωτόπουλος – τύμπανα

Video Art – Artwork: Μάνος Σαγκρή

Ώρα

Τρίτη 21:30

Τοποθεσία

Πολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι

Αργάσι