Ιουλίου, 2019

δευτ22ιουλ20:00Εξόρυξη ελαιολάδουΚατηγορία:Δράση,Εκδηλώσεις

Εξόρυξη ελαιολάδου | WWF

Λεπτομέρειες

Η “ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΙΟΝΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΔΡAΚΩΝ”, η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ “ΑΝΤΑΜΑ” και ο “ΑΝΟΖ”, συμμετέχουν στην εκστρατεία του WWF κατά των εξορύξεων και καλούν σε συνάντηση/εκδήλωση τους κατοίκους κι επισκέπτες του νησιού, τη Δευτέρα το σούρουπο, μετά τις 20:00 στο Porto, δίπλα στο “BLUE PANDA” της WWF.

Στις 19:30 στην προβλήτα στο Πόρτο θα γίνει φωτογράφηση από το WWF μιας ανθρώπινης αλυσίδας.

Στις 20:00 όσοι θέλουμε γινόμαστε μέρος του σκηνικού που θα στηθεί και θα καλύψει μια πετρελαιοκηλίδα (υφασμάτινη) τη θάλασσα. Μετά θα υπάρχει προσφορά λαδιού (του θησαυρού μας) στην ιδέα (olive oil – not petroil). Θα κεραστούν πατατούλες τηγανιτές με αφράλα και ρίγανη και ζακυνθινό κρασί! Θα ακολουθήσει πάρτυ με τους djs Λορέντζο, Μποζώνο, Ναταλία και Π. Ραψομανίκη) και θα χορέψουμε!

 

Σκοπός της συνάντησης είναι:
Να δικτυωθούμε και να δράσουμε ενωμένοι, ως τοπική κοινωνία, στο σχεδιασμό και την εκτέλεση των αποφάσεων εξόρυξης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του νησιού μας, αλλά και σε συνεργασία με όλα τα αντίστοιχα κινήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Να δυναμώσουμε τη θέληση και τη φωνή μας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων γιατί προκαλούν δυσμενέστατες επιπτώσεις στο κλίμα, το περιβάλλον και τις τοπικές οικονομίες και ειδικά στη Ζάκυνθο θα προκαλέσουν υποβάθμιση του ήδη επιβαρυμένου φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής μας, υποθηκεύοντας το μέλλον μας με μεγάλη διακινδύνευση.

Να ενημερωθούμε για την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα σενάρια περί οικονομικού οφέλους, αφού τo κόστος των εξορύξεων και της κλιματικής κρίσης υπερβαίνουν κατά πολύ τα υποτιθέμενα οικονομικά οφέλη, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στην εθνική οικονομία, με ανυπολόγιστο κόστος σε περίπτωση ατυχήματος.

Να πληροφορηθούμε για τα πορίσματα της Ειδικής Έκθεσης για τον 1,5°C της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ, τα οφέλη της πράσινης ανάπτυξης και τις σύγχρονες τάσεις στον προηγμένο κόσμο, σε αντίθεση με την -ξεπερασμένη – χρήση υδρογονανθράκων.

 

Να διαδηλώσουμε τη βούληση κι απαίτησή μας:
-Να τερματιστεί ο σχεδιασμός των εξορύξεων υδρογονανθράκων στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα μας

– Να υιοθετηθούν πολιτικές και αποφάσεις για την βιώσιμη, ασφαλή, ποιοτική και φιλική για το περιβάλλον και τον άνθρωπο ανάπτυξη του νησιού.

 

Η δράση της Δευτέρας απευθύνεται στη λογική, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις μας και έχει σκοπό να μας κάνει να νιώσουμε τη χαρά και την επιθυμία να ζήσουμε τον τόπο μας όπως του πρέπει.

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
ΜΕ ΧΑΡΆ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΚΙ ΌΧΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΘΡΑΚΑΣ

 

Είμαστε όλοι καλεσμένοι στο Πόρτο, δίπλα στο “BLUE PANDA” της WWF για …Εξόρυξη Ελαιολάδου μετά μουσικής!

Save your paradise
No Oil Drilling
[email protected]

Ώρα

Δευτέρα 20:00