Οκτώβριος, 2017

κυρ22οκτ11:00Εξερευνητική σπηλαιολογική πεζοπορία στο ΓύριΚατηγορία:Περίπατος

Σπηλιά | Γύρι | Ζάκυνθος

Λεπτομέρειες

Εξερευνητική σπηλαιολογική πεζοπορία στο Γύρι με την ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτώβρίου 2017.

Η συνάντηση θα γίνει στις 11:00 στη πλατεία του χωριού (απέξω από το παλιό δημοτικό σχολείο) και θα είναι σπουδαία πεζοπορία γιατί καμία οργανωμένη ομάδα δεν έχει πάει μέχρι τώρα στο μοναδικό σπήλαιο του νησιού μας που διαθέτει σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

Η πεζοπορία μας θα είναι μια σπάνια ευκαιρία να γνωρίσουμε όλοι την ομορφιά ενός μοναδικού σπηλαίου με σταλακτίτες και σταλαγμίτες το οποίο παραμένει αναξιοποίητο. Η συγκεκριμένη πεζοπορία οργανώνεται περίπου 6 μήνες διότι πρέπει να γίνει με ασφάλεια και με όλες τις προϋποθέσεις ώστε να την απολαύσουμε.

Κυκλική πορεία από το γραφικό ορεινό χωριό του Γυρίου όπου ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας θα μας εξιστορήσει την ιστορία του χωριού καθώς και τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί σε αυτό. Η πεζοπορία μας θα προχωρήσει από ένα ομαλό χωματόδρομο όπου κατά τη διάρκεια της, θα απολαμβάνουμε μια καταπληκτική θέα της ανατολικής πλευράς του νησιού. Στο μέσο της διαδρομής υπάρχει το σπήλαιο με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες. Εκεί όσοι επιθυμούν θα κατέβουν στο εσωτερικό της σπηλιάς και μόνο κάτω από οδηγίες θα κινηθούν όσοι θέλουν να την επισκεφτούν. Τονίζουμε ιδιαίτερα για αυτούς που θα επισκεφτούν την σπηλιά, τα παρακάτω: 1) όσοι έχουν κλειστοφοβία δεν ενδείκνυται να επισκεφτούν την σπηλιά, 2) υπάρχουν εντός της σπηλιάς εκατοντάδες νυχτερίδες οπότε όσοι είναι αλλεργικοί ή φοβούνται υπερβολικά αυτές δεν ενδείκνυται να επισκεφτούν την σπηλιά, 3) η διαδρομή στο εσωτερικό της σπηλιάς είναι πολύ ανισόπεδη και γλιστερή λόγω των ακαθαρσιών των νυχτερίδων και οπότε χρειάζεται κατάλληλος εξοπλισμός με παπούτσια και ρούχα, 4) όσοι επισκεφτούν την σπηλιά έχουν προσωπική ευθύνη για την επιλογή τους αλλά θα πρέπει να τηρήσουν επακριβώς τις οδηγίες αυτών που έχουν σχεδιάσει τη διαδρομή.

Μετά την επίσκεψη στη σπηλιά επιστροφή στο χωριό από άλλη διαδρομή η οποία είναι πράσινη γεμάτη θάμνους και κούμαρα τα οποία έχουν ωριμάσει αυτή την εποχή και μπορούμε όλοι να δοκιμάσουμε.
Η διαδρομή είναι συνολικά περίπου 7 χιλιόμετρα και είναι βατή με μικρή κλίση στην αρχή της επιστροφής.

Η πεζοπορία δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την προφορά: 1) του προέδρου της τοπικής κοινότητας Στάθη Γιακουμέλο και τον πρώην πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γιώργο Γιακουμέλο για τις οδηγίες και την ξενάγηση τους καθώς και για την προσφορά υλικοτεχνικής υποδομής, 2) τον Παναγιώτη Γιακουμέλο για την καθοδήγηση μας καθώς και για την προσφορά του σε υλικοτεχνική υποδομή, 3) τον Προμηθευτικό συνεταιρισμό Ηλεκτρολόγων Ζακύνθου για το δανεισμό σε υλικά φωτισμού, 4) την επιχείρηση ΚΑΠΑΡΕΛΗΣ ΕΠΕ για το δανεισμό σε υλικά φωτισμού.

Όσοι έχουν θέση στο αυτοκίνητο τους και όσοι δεν έχουν μεταφορικό μέσο να έλθουν, δίνουμε ραντεβού το πρωί της Κυριακής στις 09.45 στη καμάρα του Αγ. Λαζάρου απέναντι από το κατάστημα JUMBO, προκειμένου να εξυπηρετηθούμε.

 

Η ομάδα «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» μας ενημερώνει πως όλα τα παραπάνω φυσικά είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται να έχουμε μαζί, είναι η καλή μας διάθεση.
Όσοι είναι κάτοικοι Ζακύνθου, μπορούν αν θέλουν, να γίνουν μέλη της ομάδας «Με ΠΑΡΕΑ χρωματίζουμε τη ζωή» στο facebook και να συνεισφέρουν με ιδέες και προτάσεις, καθώς και με την εθελοντική τους διάθεση για την οργάνωση των περιπάτων.
Όποιος ή όποια θέλει να έρθει και δεν έχει μεταφορικό μέσο, μπορεί να στείλει μήνυμα ώστε να έρθει με μεταφορικό μέσο άλλου φίλου.
Να σημειωθεί ότι καθένας έχει την απόλυτη ευθύνη των πράξεων του κατά τη διάρκεια του περιπάτου.

Ώρα

Κυριακή 11:00