Αυγούστου, 2018

κυρ05αυγ21:00Εβρίτικη Ζυγιά | ΠορτοκάλιΠολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι, ΑργάσιΚατηγορία:Night Life

Εβρίτικη Ζυγιά

Λεπτομέρειες

Ο Πολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι παρουσιάζει για πρώτη φορά στη Ζάκυνθο το μουσικό συγκρότημα Εβρίτικη Ζυγιά, την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, στις 21:00.

Το συγκρότημα Εβρίτικη Ζυγιά πρωτοεμφανίστηκε το 2007 και μέχρι σήμερα έχει εμφανιστεί εκατοντάδες φορές σε παραδοσιακές γιορτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Aποτελείται από όργανα αρχέγονα, βαθιά ριζωμένα στην παράδοση και μνήμη των ανθρώπων της Θράκης. Η γκάιντα, η λύρα, το καβάλι, το νταούλι. Όργανα που αποτελούσαν και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του κύκλου της ζωής των Θρακιωτών, στη χαρά, στη λύπη, στο γάμο, στο θάνατο, στη δουλειά, στην ξενιτιά.

Εβρίτικη, επειδή έδρα έχει την περιοχή του Έβρου, το βορειότερο και ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, που ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης. Μια περιοχή πλούσια σε ιστορική και μουσική παράδοση. Θεωρείται η πατρίδα του Ορφέα, που σύμφωνα με τον ελληνικό μύθο ήταν η κύρια εκπροσώπηση τραγουδιστικής τέχνης και είχε ιδιαίτερη σημασία στη θρησκευτική ιστορία της Ελλάδας. Ζυγιά σημαίνει ζευγάρι και στον Ελλαδικό χώρο χρησιμοποιείται για να δηλώσει την αντιπροσωπευτική παραδοσιακή ορχήστρα του κάθε τόπου.

Η προσήλωση στον αυθεντικό τρόπο έκφρασης του μουσικού πλούτου της Θράκης παντρεύεται με την ανάγκη για σύνθεση, συνεχή δημιουργία και σύγχρονες ενορχηστρώσεις. Αυτό εκφράζεται μέσα από αυτοσχεδιασμούς και συνδυασμό των παραδοσιακών οργάνων με πιο σύγχρονα όπως το ακορντεόν ή το αναλογικό ηλεκτρονικό όργανο, δημιουργώντας έναν Fusion ήχο με μοναδική ταυτότητα, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ψυχεδέλεια της Θρακικής μουσικής.

Τα μέλη:
Αλέξης Παρτινούδης – Θρακιώτικη Λύρα
Σπύρος Στράτος – Γκάιντα, Καβάλι
Στρατής Πασόπουλος – Φωνή, Καβάλι
Άγγελος Στράτος – Νταούλι, Κρουστά
Γεώργιος Δρικούδης – Ηλεκτρονικό Όργανο
Σωκράτης Γουγουλίδης – ηχολήπτης σχήματος

Είσοδος: 10€ με ποτό

Αφίσα

 

Ζάκυνθος | Εβρίτικη Ζυγιά | Πορτοκάλι 05/08/18

Ώρα

Κυριακή 21:00

Τοποθεσία

Πολυχώρος Γεύσεων Πορτοκάλι

Αργάσι