Ιανουάριος, 2020

τετ29ιαν(ιαν 29)21:15κυρ02φεβ(φεβ 2)21:15Ερωφίλης Απόσταγμα | Ομάδας Τέχνης "ΖύμΩση"Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου, ΣαρακινάδοΚατηγορία:Θέατρο

Λεπτομέρειες

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Ερωφίλης Απόσταγμα” από την Ομάδα Τέχνης “ΖύμΩση” στο θέατρο Σαρακινάδου για λόγους υγείας. 
 
“Μιας και η Τέχνη ως γνωστόν αντιγράφει την Ζωή με τα τόσα και άλλα τόσα απρόβλεπτα της… Η Ομάδα Τέχνης ΖύμΩση, σεβόμενη απόλυτα το κοινό της και στην προσπάθεια της να κρατάει τον πήχη ψηλά, μεταφέρει την πρεμιέρα της παράστασης Έρωφιλης Απόσταγμα για την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, λόγω ενός έκτακτου προβλήματος υγείας ενός εκ των συντελεστών της παράστασης! Ελπίζουμε στην κατανόηση σας και στην καλή σας διάθεση στο ανανεωμένο μας ραντεβού! Σημείωση: Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους που έχουν ήδη κάνει κράτηση για τις μέρες των παραστάσεων! Θα χρειαστεί να επιβεβαιώσουν ξανά την κράτηση τους τηλεφωνικά (είτε έχουν πρόσκληση είτε όχι) στον αριθμό: 693 7027635 για όποια μέρα επιθυμούν από 29 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου κι εμείς θα τους εξασφαλίσουμε προτεραιότητα! Καλώς να ορίσετε και να μας συμπαθήσετε, αλλά πιστεύουμε ότι έτσι πρέπει να λειτουργούν όσοι σέβονται τους εαυτούς τους και τους άλλους…”
Ομάδα Τέχνης ΖύμΩση
—–

Μετά τις καλοκαιρινές παραστάσεις στο Ενετικό Κάστρο Ζακύνθου, η Ερωφίλη συνεχίζει το ταξίδι της μες στην καρδιά του χειμώνα. Η θεατρική παράσταση “Ερωφίλης Απόσταγμα” από την Ομάδα Τέχνης “ΖύμΩση” στο θέατρο Σαρακινάδου, από την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 (εκτός Δευτέρας & Τρίτης), στις 21:15.

Η δραματουργική διασκευή «Ερωφίλης απόσταγμα» αντιμετωπίζει το έργο του Χορτάτση σαν 25 διαφορετικούς ζωγραφικούς πίνακες, που ο καθένας διηγείται μια αυτόνομη ιστορία και  όλοι μαζί φτιάχνουν ένα «πλεκτό» που έχει όλα τα χρώματα και τα αρώματα της Ερωφίλης.

Στο ξεκίνημα του έργου η ηρωίδα κοιμάται, την ξυπνάει ο Χορός ψάλλοντας το «Χορικό της Απληστίας». Στη συνέχεια ανεβαίνει από τον Άδη η «Ασκιά» του δολοφονημένου βασιλιά αναζητώντας εκδίκηση.

Στη σκηνή τον διαδέχεται ο «Βασιλιός» που ενημερώνει τον Σύμβουλο του για τον μελλοντικό γάμο της Ερωφίλης. Μετά την αποχώρηση του μονάρχη ο Σύμβουλος σχολιάζει την τύχη, την άγνωστη Μοίρα των ανθρώπων.

Η Ερωφίλη από την πλευρά της διηγείται στη Νένα, το όνειρο που είδε το βράδυ και η πιστή παραμάνα αρχίζει να ανησυχεί για το μέλλον της μικρούλας.

Τον Βασιλιά που θριαμβολογεί για τις πολιτικές του επιτυχίες διαδέχεται στη σκηνή ο χορός που τραγουδά έναν «Ύμνο στον Έρωτα» και το ερωτευμένο ζευγάρι, ο Πανάρετος και η Ερωφίλη που ανταλλάσσουν κρυφά όρκους παντοτινής αγάπης, χωρίς να αντιληφθούν τον βασιλιά που τους παρακολουθεί.

Η Νένα συναντιέται με το Σύμβουλο και αποφασίζουν να βοηθήσουν το παράνομο ζευγάρι με κάθε τρόπο, όμως όταν ο Σύμβουλος μένει μόνος του αφήνει τις ανησυχίες να φανούν…

Η Ερωφίλη αντιμετωπίζει τον έξαλλο πατέρα της σε μια σκηνή που θυμίζει τον «αγώνα λόγων» μεταξύ Κρέοντα και Αντιγόνης. Ο Βασιλιός αποδιώχνει σκαιά την μικρούλα, απειλεί τον Σύμβουλο όταν εκείνος προσπαθεί να τον συνετίσει και αποφασίζει να τιμωρήσει τον Πανάρετο.  Ο Χορός κάνει «Επίκληση στον Ήλιο» να σώσει το παλάτι.

Δεν εισακούγεται. Ο Μαντατοφόρος που φτάνει τρεμάμενος, διηγείται το σκληρό τέλος του Πανάρετου και … ο Βασιλιός μπαίνει ικανοποιημένος στη σκηνή κρατώντας ένα βατσέλι (δίσκο). Παρεμβαίνει η Ασκιά που βλέπει με ικανοποίηση ότι εκπληρώνονται οι υποσχέσεις του Πλούτωνα και κατόπιν έρχεται η Ερωφίλη που παραλαμβάνει το βατσέλι ως γαμήλιο δώρο. Ακολουθεί το μοιρολόι και ο θάνατος της Ερωφίλης. Ο θρήνος του Χορού και η τιμωρία του Βασιλιού. Το έργο τελειώνει με το «Χορικό της Ματαιότητας».

 

Παίζουν με σειρά εμφανίσεως:

Ερωφίλη: Αλεξάνδρα Βαλλή
Χορός: Φένια Ρουκανά & Πέτρος Βυθούλκας
Κορασίδα: Νικολέττα Μπάστα
Ασκιά: Αναστάσης Μουζάκης
Βασιλιός: Γιώργος Κορφιάτης
Σύμβουλος: Σπύρος Ζουρμπάνος & Παναγιώτης Μαρούδας
Νένα: Ντίνα Λυκούρεση
Πανάρετος & Μαντατοφόρος:  Κωσταντής Μουζάκης

Μουσικοί επί σκηνής: Ειρήνη Βυθούλκα & Νίκος Γράψας

Δραματουργική Επεξεργασία και Σκηνοθεσία: Κωσταντής Μουζάκης
Μουσική σύνθεση: Νίκος Γράψας
Σκηνικά: Διονύσης Τσουκαλάς
Κοστούμια: Νατάσσα Κεφαλληνού
Κατασκευή κοστουμιών: Γιάννα Κουρή
Κινησιολογία – Χορογραφίες: Βάνια Τσιλιμίγκρα
Ήχος και Φως: Ηχόχρωμα
Video Art: Ionian TV
Φωτογραφία: Φωτόγραμμα
Γραφιστική Επιμέλεια: Έντυπο
Κομμώσεις, Μακιγιάζ: Ελευθερία Βαλάση
Επιμέλεια Προγράμματος: Πηνελόπη Αβούρη

 

Είσοδος: 10€
Κρατήσεις θέσεων: 6937027635

 

Αφίσα

 

Ερωφίλης Απόσταγμα | Ομάδας Τέχνης "ΖύμΩση" 25/01-02/02/2020

Ώρα

Τετάρτη 21:15 - Κυριακή 21:15

Τοποθεσία

Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου

Σαρακινάδο