Ιανουάριος, 2020

σαβ25ιαν(ιαν 25)21:15κυρ02φεβ(φεβ 2)21:15Ερωφίλης Απόσταγμα | Ομάδας Τέχνης "ΖύμΩση"Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου, ΣαρακινάδοΚατηγορία:Θέατρο

Λεπτομέρειες

Μετά τις καλοκαιρινές παραστάσεις στο Ενετικό Κάστρο Ζακύνθου, η Ερωφίλη συνεχίζει το ταξίδι της μες στην καρδιά του χειμώνα. Η θεατρική παράσταση “Ερωφίλης Απόσταγμα” στο θέατρο Σαρακινάδου, από το Σάββατο 25 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 (εκτός Δευτέρας & Τρίτης), στις 21:15.

Η δραματουργική διασκευή «Ερωφίλης απόσταγμα» αντιμετωπίζει το έργο του Χορτάτση σαν 25 διαφορετικούς ζωγραφικούς πίνακες, που ο καθένας διηγείται μια αυτόνομη ιστορία και  όλοι μαζί φτιάχνουν ένα «πλεκτό» που έχει όλα τα χρώματα και τα αρώματα της Ερωφίλης.

Στο ξεκίνημα του έργου η ηρωίδα κοιμάται, την ξυπνάει ο Χορός ψάλλοντας το «Χορικό της Απληστίας». Στη συνέχεια ανεβαίνει από τον Άδη η «Ασκιά» του δολοφονημένου βασιλιά αναζητώντας εκδίκηση.

Στη σκηνή τον διαδέχεται ο «Βασιλιός» που ενημερώνει τον Σύμβουλο του για τον μελλοντικό γάμο της Ερωφίλης. Μετά την αποχώρηση του μονάρχη ο Σύμβουλος σχολιάζει την τύχη, την άγνωστη Μοίρα των ανθρώπων.

Η Ερωφίλη από την πλευρά της διηγείται στη Νένα, το όνειρο που είδε το βράδυ και η πιστή παραμάνα αρχίζει να ανησυχεί για το μέλλον της μικρούλας.

Τον Βασιλιά που θριαμβολογεί για τις πολιτικές του επιτυχίες διαδέχεται στη σκηνή ο χορός που τραγουδά έναν «Ύμνο στον Έρωτα» και το ερωτευμένο ζευγάρι, ο Πανάρετος και η Ερωφίλη που ανταλλάσσουν κρυφά όρκους παντοτινής αγάπης, χωρίς να αντιληφθούν τον βασιλιά που τους παρακολουθεί.

Η Νένα συναντιέται με το Σύμβουλο και αποφασίζουν να βοηθήσουν το παράνομο ζευγάρι με κάθε τρόπο, όμως όταν ο Σύμβουλος μένει μόνος του αφήνει τις ανησυχίες να φανούν…

Η Ερωφίλη αντιμετωπίζει τον έξαλλο πατέρα της σε μια σκηνή που θυμίζει τον «αγώνα λόγων» μεταξύ Κρέοντα και Αντιγόνης. Ο Βασιλιός αποδιώχνει σκαιά την μικρούλα, απειλεί τον Σύμβουλο όταν εκείνος προσπαθεί να τον συνετίσει και αποφασίζει να τιμωρήσει τον Πανάρετο.  Ο Χορός κάνει «Επίκληση στον Ήλιο» να σώσει το παλάτι.

Δεν εισακούγεται. Ο Μαντατοφόρος που φτάνει τρεμάμενος, διηγείται το σκληρό τέλος του Πανάρετου και … ο Βασιλιός μπαίνει ικανοποιημένος στη σκηνή κρατώντας ένα βατσέλι (δίσκο). Παρεμβαίνει η Ασκιά που βλέπει με ικανοποίηση ότι εκπληρώνονται οι υποσχέσεις του Πλούτωνα και κατόπιν έρχεται η Ερωφίλη που παραλαμβάνει το βατσέλι ως γαμήλιο δώρο. Ακολουθεί το μοιρολόι και ο θάνατος της Ερωφίλης. Ο θρήνος του Χορού και η τιμωρία του Βασιλιού. Το έργο τελειώνει με το «Χορικό της Ματαιότητας».

 

Παίζουν με σειρά εμφανίσεως:

Ερωφίλη: Αλεξάνδρα Βαλλή
Χορός: Φένια Ρουκανά & Πέτρος Βυθούλκας
Κορασίδα: Νικολέττα Μπάστα
Ασκιά: Αναστάσης Μουζάκης
Βασιλιός: Γιώργος Κορφιάτης
Σύμβουλος: Σπύρος Ζουρμπάνος & Παναγιώτης Μαρούδας
Νένα: Ντίνα Λυκούρεση
Πανάρετος & Μαντατοφόρος:  Κωσταντής Μουζάκης

Μουσικοί επί σκηνής: Ειρήνη Βυθούλκα & Νίκος Γράψας

Δραματουργική Επεξεργασία και Σκηνοθεσία: Κωσταντής Μουζάκης
Μουσική σύνθεση: Νίκος Γράψας
Σκηνικά: Διονύσης Τσουκαλάς
Κοστούμια: Νατάσσα Κεφαλληνού
Κατασκευή κοστουμιών: Γιάννα Κουρή
Κινησιολογία – Χορογραφίες: Βάνια Τσιλιμίγκρα
Ήχος και Φως: Ηχόχρωμα
Video Art: Ionian TV
Φωτογραφία: Φωτόγραμμα
Γραφιστική Επιμέλεια: Έντυπο
Κομμώσεις, Μακιγιάζ: Ελευθερία Βαλάση
Επιμέλεια Προγράμματος: Πηνελόπη Αβούρη

 

Είσοδος: 10€
Κρατήσεις θέσεων: 6937027635

 

Αφίσα

 

Ερωφίλης Απόσταγμα | Ομάδας Τέχνης "ΖύμΩση" 25/01-02/02/2020

Ώρα

Σάββατο 21:15 - Κυριακή 21:15

Τοποθεσία

Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου

Σαρακινάδο