Ιουλίου, 2019

δευτ29ιουλ(ιουλ 29)21:30τετ31(ιουλ 31)21:30Ερωφίλης Απόσταγμα | Ομάδας Τέχνης "ΖύμΩση"Ενετικό Κάστρο Ζακύνθου, ΜπόχαληΚατηγορία:Θέατρο

Λεπτομέρειες

Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου με την συμμετοχή της Ομάδας Τέχνης «ΖύμΩση», διοργανώνει και παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ερωφίλης Απόσταγμα» στον προαύλιο χώρο του Ενετικού Κάστρου Ζακύνθου, από την Δευτέρα 29 έως και την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, στις 21:30.

Η δραματουργική διασκευή «Ερωφίλης απόσταγμα» αντιμετωπίζει το έργο του Χορτάτση σαν 25 διαφορετικούς ζωγραφικούς πίνακες, που ο καθένας διηγείται μια αυτόνομη ιστορία και  όλοι μαζί φτιάχνουν ένα «πλεκτό» που έχει όλα τα χρώματα και τα αρώματα της Ερωφίλης.

Στο ξεκίνημα του έργου η ηρωίδα κοιμάται, την ξυπνάει ο Χορός ψάλλοντας το «Χορικό της Απληστίας». Στη συνέχεια ανεβαίνει από τον Άδη η «Ασκιά» του δολοφονημένου βασιλιά αναζητώντας εκδίκηση.

Στη σκηνή τον διαδέχεται ο «Βασιλιός» που ενημερώνει τον Σύμβουλο του για τον μελλοντικό γάμο της Ερωφίλης. Μετά την αποχώρηση του μονάρχη ο Σύμβουλος σχολιάζει την τύχη, την άγνωστη Μοίρα των ανθρώπων.

Η Ερωφίλη από την πλευρά της διηγείται στη Νένα, το όνειρο που είδε το βράδυ και η πιστή παραμάνα αρχίζει να ανησυχεί για το μέλλον της μικρούλας.

Τον Βασιλιά που θριαμβολογεί για τις πολιτικές του επιτυχίες διαδέχεται στη σκηνή ο χορός που τραγουδά έναν «Ύμνο στον Έρωτα» και το ερωτευμένο ζευγάρι, ο Πανάρετος και η Ερωφίλη που ανταλλάσσουν κρυφά όρκους παντοτινής αγάπης, χωρίς να αντιληφθούν τον βασιλιά που τους παρακολουθεί.

Η Νένα συναντιέται με το Σύμβουλο και αποφασίζουν να βοηθήσουν το παράνομο ζευγάρι με κάθε τρόπο, όμως όταν ο Σύμβουλος μένει μόνος του αφήνει τις ανησυχίες να φανούν…

Η Ερωφίλη αντιμετωπίζει τον έξαλλο πατέρα της σε μια σκηνή που θυμίζει τον «αγώνα λόγων» μεταξύ Κρέοντα και Αντιγόνης. Ο Βασιλιός αποδιώχνει σκαιά την μικρούλα, απειλεί τον Σύμβουλο όταν εκείνος προσπαθεί να τον συνετίσει και αποφασίζει να τιμωρήσει τον Πανάρετο.  Ο Χορός κάνει «Επίκληση στον Ήλιο» να σώσει το παλάτι.

Δεν εισακούγεται. Ο Μαντατοφόρος που φτάνει τρεμάμενος, διηγείται το σκληρό τέλος του Πανάρετου και … ο Βασιλιός μπαίνει ικανοποιημένος στη σκηνή κρατώντας ένα βατσέλι (δίσκο). Παρεμβαίνει η Ασκιά που βλέπει με ικανοποίηση ότι εκπληρώνονται οι υποσχέσεις του Πλούτωνα και κατόπιν έρχεται η Ερωφίλη που παραλαμβάνει το βατσέλι ως γαμήλιο δώρο. Ακολουθεί το μοιρολόι και ο θάνατος της Ερωφίλης. Ο θρήνος του Χορού και η τιμωρία του Βασιλιού. Το έργο τελειώνει με το «Χορικό της Ματαιότητας».

 

Παίζουν με σειρά εμφανίσεως:

Ερωφίλη: Αλεξάνδρα Βαλλή
Χορός: Φένια Ρουκανά & Πέτρος Βυθούλκας
Κορασίδα: Νικολέττα Μπάστα
Ασκιά: Αναστάσης Μουζάκης
Βασιλιός: Γιώργος Κορφιάτης
Σύμβουλος: Σπύρος Ζουρμπάνος & Παναγιώτης Μαρούδας
Νένα: Ντίνα Λυκούρεση
Πανάρετος & Μαντατοφόρος:  Κωσταντής Μουζάκης

Μουσικοί επί σκηνής: Ειρήνη Βυθούλκα & Νίκος Γράψας

Δραματουργική Επεξεργασία και Σκηνοθεσία: Κωσταντής Μουζάκης
Μουσική σύνθεση: Νίκος Γράψας
Σκηνικά: Διονύσης Τσουκαλάς
Κοστούμια: Νατάσσα Κεφαλληνού
Κατασκευή κοστουμιών: Γιάννα Κουρή
Κινησιολογία – Χορογραφίες: Βάνια Τσιλιμίγκρα
Ήχος και Φως: Ηχόχρωμα
Video Art: Ionian TV
Φωτογραφία: Φωτόγραμμα
Γραφιστική Επιμέλεια: Έντυπο
Κομμώσεις, Μακιγιάζ: Ελευθερία Βαλάση
Επιμέλεια Προγράμματος: Πηνελόπη Αβούρη

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Αφίσα

 

Ζάκυνθος | Ερωφίλης Απόσταγμα | Ομάδας Τέχνης "ΖύμΩση" 29-31/07/19

Ώρα

Δευτέρα 21:30 - Τετάρτη 21:30

Τοποθεσία

Ενετικό Κάστρο Ζακύνθου

Μπόχαλη