Απριλίου, 2017

τετ26απρ(απρ 26)20:30Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Μνημείων 2017Μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης, Πλατεία Σολωμού, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Εκδηλώσεις

Νόμισμα στατήρα Ζακύνθου

Λεπτομέρειες

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου, συμμετέχοντας στο φετινό εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών μας προσκαλεί στο Μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης Ζακύνθου, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, στις 20:30, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Η πολιτιστική κληρονομιά της Ζακύνθου ως παράγοντας τουριστικής ανάπτυξης», και ομιλητή το Δρ. Τζανέτο Πομόνη, εθνικό εκπρόσωπο στη Διεθνή Επιστημονική Επιτροπή Πολιτιστικού Τουρισμού του ICOMOS.

 

Η Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών έχει καθιερωθεί από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) και παγκοσμίως εορτάζεται συνήθως στις 18 Απριλίου (στη χώρα μας, λόγω των εορτών του Πάσχα, μετατίθεται για τις 26 Απριλίου 2017, κατόπιν σχετικής απόφασης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής του ICOMOS).

Κάθε χρόνο το ICOMOS προτείνει ένα θέμα, ώστε να αναδειχτεί το νόημα της ημέρας αυτής, γεγονός το οποίο αποτελεί αφετηρία για τη διεξαγωγή σειράς εκδηλώσεων από τις εθνικές και διεθνείς επιστημονικές επιτροπές του.

 

Το θέμα που επιλέχθηκε για το έτος 2017 είναι «Η πολιτιστική κληρονομιά και η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

Ώρα

Τετάρτη 20:30

Τοποθεσία

Μουσείο Μεταβυζαντινής Τέχνης

Πλατεία Σολωμού, Ζάκυνθος Πόλη