Ιουνίου, 2017

σαβ24ιουν(ιουν 24)19:00παρ30(ιουν 30)21:30Έκθεση Ζωγραφικής "Γυναίκα"Κόκκινος Βράχος, Πλατεία Σολωμού, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Έκθεση

Pablo Picasso | Η γυναίκα που κοιμάται

Λεπτομέρειες

Ζάκυνθος | Έκθεση Ζωγραφικής «Γυναίκα» 20/06/17Tο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ζακύνθου, στο πλαίσιο των πολλαπλών δράσεων για ενημέρωση, πρόληψη, εξάλειψη των διακρίσεων και ανισοτήτων και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την ισότητα των φύλων, διοργανώνει Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα: “ΓΥΝΑΙΚΑ”, στο καφέ «Κόκκινος Βράχος», στην πλατεία Δ. Σολωμού.

 

«…αν μείνω μικρή, δε θα προξενήσω καμία βλάβη. Αν μείνω ακίνητη, δεν θ’ ανατρέψω τίποτα»

Σύλβια Πλαθ

 

Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν μεταβληθεί και η θέση της γυναίκας έχει αλλάξει πάνω στην κοινωνική σκακιέρα. Η σύγχρονη γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους, να κρατήσει τις λεπτές ισορροπίες που απαιτούνται ανάμεσα στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το οικογενειακό, εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον της.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της κοινωνικής θέσης της γυναίκας, η οποία αποτελεί δείγμα πολιτισμού κάθε λαού.
Θα εκτίθενται έργα ανδρών και γυναικών επαγγελματιών καλλιτεχνών της τοπικής κοινωνίας, εμπνευσμένα από τη γυναίκα σαν σύμβολο και σαν εικόνα.
Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κος Παύλος Κολοκοτσάς το Σάββατο 24 Ιουνίου και ώρα 19:00, παρουσία της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, κας Φωτεινής Κούβελα, η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό.

 

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Ζωγραφικής, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται από στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών για θέματα σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου, την Ισότητα των Φύλων, τα προβλήματα της γυναίκας στον σύγχρονο κόσμο, τις πολλαπλές διακρίσεις που μπορεί να υφίσταται και τη βία μέσα στην οικογένεια.

 

Διάρκεια έκθεσης: Σάββατο 24 – Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017
Ώρες 18:30 – 21:30
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 24 Ιουνίου, ώρα 19:00

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες: Γούναρη Ε., Κάπαρη Ν., Λολοσίδου Ά., Μπάρλος Χ., Μπρούζος Γ., Πλέσσας Κ., Σταθοπούλου Β., Συμβουλίδου Μ., Τσολάκος Γ., Τσολάκος Δ., Φαφούτα Ά., Freitag S.

 

 

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Ζακύνθου
Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.
Γαϊτάνι (Κοινοτικό Γραφείο), 29100 Ζάκυνθος
Τηλ/Fax.: 26950 25997
Ε-mail: [email protected]
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 16:00

 

Ώρα

Σάββατο 19:00 - Παρασκευή 21:30

Τοποθεσία

Κόκκινος Βράχος

Πλατεία Σολωμού, Ζάκυνθος Πόλη