Σεπτέμβριος, 2016

κυρ25σεπ(σεπ 25)18:30κυρ09οκτ(οκτ 9)22:00Έκθεση χειροποίητων κατασκευών της Άννας ΖαγκότσηIrida ArtStudio, Αρχιεπ. Κοκκίνη 1 & Διον. Ρώμα, Ζάκυνθος ΠόληΚατηγορία:Έκθεση

Άννα Ζαγκότση

Λεπτομέρειες

Έκθεση της Άννας Ζαγκότση θα πραγματοποιηθεί στο Irida ArtStudio από την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου ως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016.

Η φύση και το αποτύπωμά της σε χειροποίητες κατασκευές και αντικείμενα καθημερινής χρήσης.
Ζωγραφική σε ξύλο και η απόδραση από την τυποποίηση και την επανάληψη.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά, 18:30 – 22:00

 

Η Άννα Ζαγκότση αποφοίτησε από την αρχιτεκτονική σχολή του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας.
Τα τελευταία 25 χρόνια εργάστηκε ως αρχιτέκτονας στη Ζάκυνθο και ασχολήθηκε κυρίως με τη συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων στο υπουργείο πολιτισμού αλλά και ως ιδιώτης με πλήθος αναστηλωτικών έργων.
Παράλληλα δεν εγκατέλειψε ποτέ την καλλιτεχνική της δραστηριότητα στον εικαστικό χώρο, ως μία εσωτερική ανάγκη έκφρασης που την ακολουθούσε από τα νεανικά της χρόνια.
Από τα φοιτητικά της χρόνια ασπάστηκε τις αρχές και αξίες της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και λαϊκής τέχνης που θαυμάζει απεριόριστα, γεγονός που χαρακτήρισε όλη τη δημιουργική της δραστηριότητα.
Ίσως η Ζάκυνθος και το φυσικό της περιβάλλον να ήταν ο τόπος αποκάλυψης και η πηγή έμπνευσης που καθόρισε τη δράση και τα βήματά της σ’ αυτό το νησί, όπως λέει η ίδια, στο οποίο και αφιερώνει την παρούσα έκθεση.

 

Ώρα

Κυριακή 18:30 - Κυριακή 22:00

Τοποθεσία

Irida ArtStudio

Αρχιεπ. Κοκκίνη 1 & Διον. Ρώμα, Ζάκυνθος Πόλη